Last news in Fakti

6 Септември, 2021 06:02 3 913 28

Пострадали земеделци: Държавата е убиец!

  • производители-
  • земеделци-
  • протест-
  • градушка

Производители с унищожена от градушката реколта блокираха пътя Карлово-Пловдив

Пострадали земеделци: Държавата е убиец! - 1
Снимка: Кремена Данева, БНР

Земеделски производители от Ръжево Конаре, Дълго поле и още няколко пловдивски села блокираха пътя Карлово-Пловдив, предаде БНР.

Те настояват земеделския министър да потвърди поетите преди дни пред тях ангажименти за изплащане на максимални обезщетения за унищожената им продукция от падналата в района градушка.

Участниците в протеста са недоволни, че масово комисиите, описващи щетите, се произнасят за 70, 80 или 90 процента, дори ако намерят две узрели чушки на полето, като казват, че продукцията не е напълно унищожена, съобщават хората.

Те за пореден път изразяват гнева си, че заради забраната за изстрелване на противоградови ракети се е стигнало до хиляди декари засегната реколта.

Много от тях бяха натоварили и ремаркета със събрани от полето гниещи зеленчуци.

Стопани, при които пораженията са на 100 процента подчертаха:

„Вече колеги масово оттеглят заявленията от поземлените служби, защото който е на 100% по протокол, както съм и аз, казват, че ще бъдем отхвърлени и ще загубим обвързаното подпомагане за зеленчуци“,

„Това не е природно бедствие, настояваме за отговори, за 100% обезщетение, и на тези хора, които нямат 100% поражения. Защото никой от нас не е виновен. Виновна е държавата, държавата е убиец“,

„Ето я стоката, сега я изсипваме тук, на кръстовището на гара Калояново. Следващият път, ако нямаме ясен механизъм как ще бъдем подпомогнати, за да можем да продължим следващата година да работим, тая стока ще бъде пред парламента“.

Не вярваме на обещания, искаме помощите да бъдат заложени в бюджета, казаха още протестиращите.

Над 200 души блокираха кръстовището за Калояново и изключително натоварения път Пловдив-Карлово.

Районът се охраняваше от полицията. Нямаше инциденти.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    23 2 Отговор
    Радев го познавам от училище, обаче с тоя Министър на Земеделието сгреши .. Министъра назначи за Инспектор по Храните , мафиот от ГКПП Капитан Андреево. .
    .... А "експертите" да същите идиоти, които при застрахована къща в планината и изпочупени керемиди и прозорци от градушка, искаха декларация от Кметицата на селото , че действително е имало градушка .... Слуги на мафията
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 9 Отговор
    41 години е така но защо не раздадоха продукцията на домове сиропиталища я съсипаха дори горяха това е ГРЕХОТА

    Коментиран от #7

  • 3 Еми земеделците да видят раждат ли се

    6 9 Отговор
    БългарЧета в държавата и да си правят изводи за селскостопанската продукция и реколта Лозето не иска Молитва а иска Мотика България е оцеляла през вековете робство защото се е Смяла и еВалАнгелието
  • 4 среднощен

    15 2 Отговор
    Ако не мине актуализацията на бюджета - зимата ще бъде много тежка....

    Коментиран от #11

  • 5 РАДЕВ, КВО СТАА

    14 20 Отговор
    УНИЩОЖИХТЕ РЕКОЛТАТА НА ХОРАТА, ЗАРАДИ НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ

    Коментиран от #6

  • 6 Радев~ кошмара на Боко

    33 6 Отговор

    До коментар #5 от "РАДЕВ, КВО СТАА":

    Въпросът задай на разрешилите четири база на САЩ, тъй като не са унищожили градоностните облаци заради тяхно учение! Та преди да ръсиш простотии запознава се с фактите, гербоиде.

    Коментиран от #8, #9, #18

  • 7 Ммм, дааа

    8 12 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    УШАТИЯТ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗА, ЧЕ КЪДЕТО ПИПНЕ НИЩО НЕ НИКНЕ - ПЪЛЕН ПРОВАЛ НА УШАТИЯТ И СЛУГИНАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!
    ВЪПРОСЪТ МИ ОБАЧЕ Е КОЕ ДА ДАДАТ - ЗАРАДИ МАЛОУМИЕТО НА МИНИСТЪРА/А МОЖЕ БИ ПРОСТО НЕ МУ ПУКА/ ВСИЧКО Е УНИЩОЖЕНО-КОРЕНИТЕ НА ЧУШКИТЕ И ДОМАТИТЕ ЛИ ДА РАЗДАВАТ??!!
  • 8 Хаааха

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Радев~ кошмара на Боко":

    ФИГУРАНТЪТ за кой ли път се оака и сега слугинажи те тичат след него и лижат и мажат.... ТЕ базите и преди са били там, нали... Само че дойде поредния идиот/СЛУГИНАЖ на Радев и резултатът е на лице-трудът на хората е унищожен!!! "Златната ръка" на фатмака унищожи и земеделието!!!!
  • 9 ВЪПРОС ???

    8 8 Отговор

    До коментар #6 от "Радев~ кошмара на Боко":

    КАТО СИ ТОЛКОВА ОТВОРЕН .....КАЖИ КАКВО СТАНА С ЧЕРНАТА КУТИЯ НА СВАЛЕНИЯ НАШ МИГ ....КОЙ ДА ПИТАМЕ ЗА НЕЯ АКО НЕ ФАТМАКА ????

    Коментиран от #12

  • 10 ОСТАВКА ПИНГВИН !

    6 9 Отговор
    ОТЛИТАЙ ОТ ДОНДУКОВ И НЕ ЗАБРАВЯЙ ДА ВЗЕМЕШ И ХАТМАШСОТО СИ НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО !!
  • 11 Мииии, не

    6 12 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    АКО УШАТИЯТ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ - ЗИМАТА ЩЕ Е СТРАШНА. ВИЖТЕ КАК ТИХОМЪЛКОМ СКАЧАТ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, ТОКА И ГОРИВАТА. КАЦАТА САМ СИ САБОТИРА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА... БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
  • 12 ????

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "ВЪПРОС ???":

    Ами питай тези, които са провеждали учението, и виновника за неправилно поставената задача! Президента да не е разследващ, я кажи Толупов колко пъти държа шланга, когато България гореше през неговото управление, та и жертви имаше 2003 или 2004 година.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Перо

    10 0 Отговор
    Протестиращите да търсят лицето,което е дало приоритет на един транспортен самолет,пред грандиозните щети на селското стопанство. Не държавната институция,а физическото лице! Иначе друга дървена глава,подмазвач и неграмотен кариерист ще направи същите последствия,ако няма отговорност и съд!
  • 15 бай Иван

    3 0 Отговор
    Навеждай се само, за да вдигаш падналите.
  • 16 питащ

    6 4 Отговор
    А какво ще кажат тия за производителите които мамят за реално обработваемите от тях декари. Дали сред тези няма точно такива. Как да се пускат ракети като има прелитащ самолет, ами ако го свалят какво очаква България тогава. Друг е въпроса аджаба, това натовски самолет ли е какво прави в небето на България. Аман от американски бази. Те не се ли появиха по времето на герб.

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Селянджър

    5 4 Отговор
    Тези селянджъри не са ли чували думата "застраховател"? И на мен ми се счупи струга, трябва ли държавата да ми плати?
  • 18 Така при

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Радев~ кошмара на Боко":

    Комунягите.Само хаос и разруха при тяхното управление. И това е само началото.Май пак ще ни правят милионери в левове.Фърчилото освен да разединява народа ,нищо полезно не е свършил досега.
  • 19 Не другарю

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "питащ":

    Базите не са се появили по времето на ГЕРБ.А по времето на БСП.
  • 20 Българка

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "питащ":

    Споразумението за американските бази е подписано 2006 година по времето на БСП. Премиер беше Станишев а външен министър Калфин.И влиза в сила 2007 г,когато пристигат първите американски военнослужещи.
  • 21 Смешно

    7 0 Отговор
    и само си тропаме карачките...и за съжаляване са и не са ..Андрешковци, по-скоро.1.Взимат субсидии по разни програми
    2.Декларират едни дка,.. а сеят по-малко
    3.Оправдават се с ниски изкупни цени
    4,Нямат сключени застраховки на реална стойност и дка...
    5.Години наред сеят там, а не знаят за военното летище
    А колко струва един транспортен самолет, екипажа му,
    хубаво е да протестират, ама основателно ли е...кой ги ръчка

    Коментиран от #24

  • 22 питащ

    6 1 Отговор
    Само да попитам, а имате ли застраховки, ако нямате на какво основание ще искате държавата да ви плаща щетите. Когато градушка потроши стъклото на колата ми, не ревах като вас, а си платих сам всичките масрафи.
  • 23 възпитан

    4 1 Отговор
    И тия ще целуват Мутрата,за толкова години,чак сега дават касови бонове на борсата дори и за 1килограм сега държавата да помага къде са им неплатените данъци досега
  • 24 Така де

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Смешно":

    В ДОБАВКА,.. нали години наред са работили,.. а имат ли данъчни декларации, платен данък, такси,...И ако са на загуба, коя фирма би работила години наред на загуба..
    Така, че да си стоят мирнички,.. ама нали има приказка, детето докато не плачело не му дават да суче, ами ако е насрано
  • 25 оня с коня

    0 2 Отговор
    Няма как Държавата да е Убиец,тя се Управлява от Конкретно Правителство,назначено от конкретен Президент- Те са убийците!

    Коментиран от #26

  • 26 яко ни лъжат

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "оня с коня":

    ЗАПИТАЙТЕ СЕ ИМА ЛИ ДЪРЖАВА???? ДЪРЖАВА ЛИ СМЕ ИЛИ КОЛОНИЯ И ПРОТЕКТОРАТ???? ПРИ РАЗБОЙКО БОРИСОВ НЕ СЕ ЛИ УПРАВЛЯВАШЕ ОТ ЕДНО ПОСОЛСТВО?????? ПЪРВО НА ТОЗИ ВЪПРОС СИ ОТГОВОРЕТЕ И ПОСЛЕ НАСОЧЕТЕ ПРОТЕСТА СИ ТАМ ОТ КЪДЕТО СТАВА ИСТИНСКОТО КОЛОНИАЛНО УПРАВЛЕНИЕ.
  • 27 HiTech

    2 1 Отговор
    Ръководителят на полетите е можел да укаже на самолета да зобиколи или да кръжи над Стара Зогора например и да кацне на летището по късно. Престъпно е да се унищожи надеждата на земеделците. А мнозина от тия дето коментират тук никога не са хващали мотика през живота си.
  • 28 бюрекоф

    1 1 Отговор
    кво са разквичали тия