7 Септември, 2021 07:16 2 697 9

Лозари от Северозапада излизат на протест

  • лозари-
  • протест

Те настояват за спешна актуализация на бюджета

Лозари от Северозапада излизат на протест - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Лозари от Монтана, Лом, Враца и Видин готвят голям протест утре. Сутринта между 9 и 10 часа те ще блокират кръговото на влизане в Монтана, в близост до МБАЛ "Сити Клиник – Свети Георги", съобщиха от Националното сдружение на българските лозари.

Те настояват за спешна актуализация на бюджета до края на годината с 60 млн. лв. за лозарите в България и изравняване на субсидирането на българските лозари с тези от останалите страни в ЕС.

От сдружението посочват, че целта на мероприятието е настояване към управляващите в лицето на МЗХГ и НС да обърнат внимание на лозарския сектор у нас, който през последните години преживява един от най-тежките си периоди, пише в. "Монитор".

"Липсата на интерес към проблемите и негативните тенденции в бранша, за които алармираме активно управляващите от 3 години, вече съвсем реалистично довежда до заличаването на лозарството в България. Сектор, който е един от най-старите, най-социално ориентираните и подпомагащ редица други сектори", пишат от бранша.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЧНА СЕ!!😂

    12 31 Отговор
    НИКОЙ НЕ ЩЕ..."ФАТМАШКАТА ЗИМА"!

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Анджело

    16 6 Отговор
    А целта на мероприятието в ЕС е да си пласират продукцията у нас и такива като нас. Те за кво ни приеха в ЕС?

    Коментиран от #8

  • 3 пешо

    35 8 Отговор

    До коментар #1 от "ПОЧНА СЕ!!😂":

    никой не иска мутрата крадец , завършен простак от банкя .

    Коментиран от #4

  • 4 БЪЛГАРИЯ

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "пешо":

    Българският народ ще покаже ...кой е номер 1.
  • 5 каунь

    9 7 Отговор
    е ако беше Бойчо щеше даде 100 000 000 с 30% за калинките
  • 6 бл.134 в Зап. парк

    2 15 Отговор

    До коментар #1 от "ПОЧНА СЕ!!😂":

    Къф е тоя Северозапад . Я си взимайте и при в София и ги давайте под наем на авганистанците. Маните ги тия
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ олигарсите съсипаха БЪЛГАРИЯ
  • 8 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анджело":

    В ЕС ни приеха, за да сме им t0алеtна. Точно затова, онзи чешки скулптор, ни изобрази като такава. Човека се опита да намекне, каква ще ни е ролята в Европа, измежду другите й членки.
  • 9 Alex

    5 1 Отговор
    Проявявам разбиране като обикновен човек.Питам само: къде ви отива продукцията,господа лозари,при този голям берекет?!Защо на пазара липсват вашите прекрасни сортове било за вино и ракия,било за ядене?!Особено за трапезата за ядене!Защо продължава вноса на гръцко грозде,което в никакъв случай не превъзхожда нашите сортове и е на такава цена,че човек не може да си позволи достатъчно количество.Или вашата логика е- да изгние по-добре,отколкото да го продаваме на нашия пазар на човешка цена.Та,задоволета вътрешния пазар,оборота ще ви донесе печалба,не се лакомете за бързи печалби с високи цени.Това е моето отношение.А,и не чакайте само държавата да ви помага.Помогни си сам,та да ти помогне и Господ!