Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 11:38 2 537 17

Везиева обеща двупосочен полет София-Русе "на конкурентни цени"

  • даниела везиева-
  • полет-
  • софия-русе-
  • конкурентни цени

В интерес на истината работим много активно по лицензирането на летището за граждански полети, такива за по-големи самолети, превозващи пътници, не само чартъри, които в момента кацат, каза служебният министър на икономиката

Везиева обеща двупосочен полет София-Русе "на конкурентни цени" - 1
Снимка: БГНЕС

Летището в Русе ще отвори за граждански полети в края на февруари следващата година. Тази прогноза обяви в ефира на "Денят започва" служебният министър на икономиката Даниела Везиева. По думите ѝ в момента се работи по лицензирането за граждански полети на аерогарата в крайдунавския град.

Според Везиева отварянето на летището в Русе за граждански полети ще подобри бизнес връзките между Северна и Южна България. Обсъжда се цена около 60-80 лева за двупосочен билет София-Русе.
"В интерес на истината работим много активно по лицензирането на летището за граждански полети, такива за по-големи самолети, превозващи пътници, не само чартъри, които в момента кацат. Моето искрено желание е това да се случи в началото на следващата година, в края на февруари - началото на март", каза служебният министър на икономиката.
Амбицията е аерогарата в Русе да се превърне в регионално летище, заяви в "Денят започва" кметът на крайдунавския град Пенчо Милков. Той изрази надежда държавата да подкрепи усилията на общината в тази посока. Сградата е съхранена добре и не е станала жертва на набези през годините, в които летището е останало затворено за редовни граждански полети. Сега предстои нейната модернизация.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    12 8 Отговор
    Само за натовски войничета.. Русенци ползват букурещкия аеропорт още преди да има Терминал 2. Къв ще го дирят в Джунглата?
  • 2 Вова император

    5 12 Отговор
    Русе ще стане на русенско варено.
  • 3 Българка

    24 0 Отговор
    Защо е било затворено летището в Русе? Носят се легенди, че Тодор Живков е мразел русенци и те него. Факт е, че тихият преврат и свалянето на Живков пак е започнало от Русе с движението за чист въздух "Екогласност". И сега една от малкото общини , в които нямат кмет от ГЕРБ е Русе. Очертава се, че русенци са били винаги с активна гражданска позиция и явно затова са "наказвани"

    Коментиран от #8, #9

  • 4 Кирчо ксерокса

    9 5 Отговор
    Амбицията ви е да избиете дарението на Еконт-а
  • 5 русенец

    8 3 Отговор
    В ранните години на "демокрацията" от Русе за София имаше автобуси на всеки час с изключение на периодите, в които са на половин час. В момента не съм сигурен дали има и 4 автобуса до София. Какво летище ще правим и кой ще усвоява пари за него? Колко полета ще има , каква ще е икономическата ефективност от всичката тая далавера?:) Стига глупости, предният кмет беше обещал тунел под Дунав до Гюргево, сегашните - полети до София. По-добре да се справят с екологията, че в Русе е страшно мръсно и хората се изнасят така, както се изнасяха по време на хлора.

    Коментиран от #12

  • 6 Зевзеков

    9 3 Отговор
    Браво.
    Сега очакваме самолетни линии София-Пловдив, София-Перник и Враждебна-Божурище.

    Коментиран от #11

  • 7 Русенец

    1 5 Отговор
    При 120 лева да са , ще има минимум по два полета за София ! Близкото разстояние между Русе -Букурещ (50 км) го прави и конкурентно международно летище , което подпомага това в Букурещ. Освен това ще има международни полети до Истанбул ..съдейки от билетите в област Русе , Разград, Силистра.
  • 8 1984

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Аха, мразели русенци Живков и той им го "връщал", а като дойдоха "демокраДите" русенци цъфтят и връзват вече 30 години.
  • 9 Съдията Дред

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Летището на Русе/по правилното е летище Щръклево/ беше военно летище, на което се допускаха и граждански полети. Целият наземен персонал беше военен. Първо станаха нерентабилни полетите, Русе има директна връзка в ЖП за София, след това закрива базата на ВВС, и така летището запустя. А сега Русе и Разград/летището е между двата града, по близо до Русе/ са с население колкото Разград през 1989. Само в северозападна България е по зле.

    Коментиран от #13

  • 10 ТаУмВзе

    9 1 Отговор
    След това евтини полети до Люлин, Надежда и Младост!
  • 11 Уточнение

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Зевзеков":

    София-Перник и сега има полети. Самолетите са ГоУф двувратки дизел!
  • 12 Русенец

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    И как постоянните полети ще подобрят и без това закъсалата екология на Русе? Жителите на Щръклево съгласни ли са да им шумят самолети над главите?

    Коментиран от #16

  • 13 Русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Съдията Дред":

    Никой не инвестира в електрически влакове. Всеки гледа да създаде търсене на горива.
  • 14 Русенец

    1 3 Отговор
    Инициативният ни кмет може ли да каже, по колко тона керосин на ден ще дишат русенци?
  • 15 Жоро

    4 0 Отговор
    Едно вееме имаше полети
  • 16 а да не би

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Русенец":

    някога когато са правели летището някой да ги е питал дали искат хората от щръклево??? айде стига глупости летището не е тяхна собственост че да казват искат ли то да работи!!! вместо да се чудиш как да ръсиш теории някви кое как трябвало да стане вземи малко помисли па се ориентирай : това летище ще бъде карго терминал към букурещ така че купувай един бус или малко камионче( бризент) и почвай да вадиш лиценз че като почне да работи ще оберат хляба хора от други градове !!!
  • 17 НЦВ

    2 0 Отговор
    Пътникопоток от Русе до София , дефакто няма ! За 50-60 души дневно полетите няма да са ефективни . Ако товарните полети са преобладаващи -иди дойди ! А сега и автобусите и влаковете са празни ! Ама нека се намираме на приказки !