Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 16:49 1 898 6

Комисията за защита на потребителите с масови проверки по време на Черния петък

  • комисия за защита на потребителите-
  • проверки-
  • черен петък

Стоките, закупени по време на намаленията от интернет магазини,  подлежат на рекламация в рамките на законовия срок, напомни председателят на КЗП Димитър Маргаритов 

Комисията за защита на потребителите с масови проверки по време на Черния петък - 1
Снимка: БНТ

Случаите на нелоялна търговия са намалели през последните години. В сравнение с предишни периоди нарушенията през тази година до момента са само 2 или 3. По време на участието в сутрешния блок на БНТ председателят на КЗП Димитър Маргаритов обясни, че голяма част от кампаниите за намаленията са били изтеглени в по-ранни периоди. Комисията извършва около 40 000 проверки годишно и обработва средно около 20 000- 25 000 сигнала от потребители. Маргаритов призова хората да проявят потребителско хладнокръвие и припомни, че стоките, закупени онлайн по време на тази популярна кампания, също могат да се върнат. Стоките, закупени по време на намаленията от интернет магазини, подлежат на рекламация в рамките на законовия срок.
Председателят на КЗП Димитър Маргаритов и министърът на икономиката Даниела Везиева разясниха и идеята за промени в Закона за защита на потребителите, които ще бъдат предложени за гласуване на новия парламент. Сред тях е увеличаване на санкциите за нелоялни търговци и обвързването им с оборотите на фирмите, както и мерки срещу подвеждаща информация в интернет местата за търговия и в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ПразникНЕ

    3 1 Отговор
    Егати - наша комислия проверява как протича не-наш комерсиален празник ... просто нямам дума за народопредателството. През останалите 364 дни комисията не се интерсува от гражданите и техните права. Аман от Капитала ....

    Коментиран от #5

  • 3 КапиталПлод

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Разбито сърце":

    Прав, но както винаги севждаме глава за да оцелеем. Това го можем и не е срамно. Срамно е да се цаниш да работиш за един от 3-мата в ущърб на народа ! Аман от продажни лекета заради единия долар повече .... Капитала си бере сега плодовете.
  • 4 Ооооооо

    5 0 Отговор
    безсмислената маргаритка пак се опитва да се прояви, ама нейсе... това е най-ненужната държавна структура, по безсмислена даже и от милицията...
  • 5 Зефир

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПразникНЕ":

    Е, ама министърът казва, че комисията работела.
    Едно време Даниела Везиева беше заедно с жената на Маргаритов в листите на Да, България. Как да не подкрепя мъжа на съпартийкта и дружката си. Даже май точно по приятелска линия Везиева предложи Маргаритов за председател на КЗП, когато тя беше зам. министър на икономиката. Сега нищо чудно да предложи и нов мандат за него, а комисията удари историческо дъно по време на неговото управление.
  • 6 112

    2 0 Отговор
    Еех ,Везиева ! Е..х ти държавата ,щом и ти си министър ! Добре ,че само в Русенско ,знаят колко ти е багажа ! Но Бобокови да ти берат греховете .Ти не си виновна !