Last news in Fakti

16 Април, 2013 16:03 1 094 1

EVN влага 280 000 лв. в парното на Пловдив

  • evn-
  • влага-
  • 280 000 лв.-
  • парното на пловдив

 

Два проекта за нови топлопроводи на обща стойност над 280 000 лв. белязоха старта на

Инвестиционната програма на EVN България Топлофикация през 2013 г. в Пловдив. Двата топлопровода са с обща дължина 390 метра.

Първият проект се реализира в район ''Централен'' и има за цел присъединяване към топлопреносната мрежа на Дома за медико-социални грижи за деца. Планирано е полагането на 150 метра нов топлопровод за 150 000 лв., както и изграждането на нова абонатна станция. Новата топлопреносна мрежа ще бъде положена по ул. “Мали Богдан” и ул.”Пeтко Д. Петков”.

Вторият стартирал проект на EVN България Топлофикация е в район “Северен” и включва цялостна рехабилитация на топлопровод с дължина 240 метра по ул. „Никола Войновски” и част от ул. „Благовест”. Стойността на инвестициите по този обект е за над 130 000 лв. Полагането на нов топлопровод от дружеството се извършва преди преасфалтирането на ул. „Никола Войновски” по съгласуван проект с общинската администрация. Полагането на нова мрежа ще позволи качествено снабдяване с топлинна енергия за живущите в района.

Проектите са съгласувани с общинските власти и КАТ и се изпълняват по одобрена работна документация съгласно нормативните изисквания. Планираният срок за приключване на проектите е до края на април 2013 г. EVN България Топлофикация поднася своите предварителни извинения за възможни причинени неудобства на живущите в посочените райони като уверява, че предприема необходимите мерки за запазване на максималния комфорт на гражданите за времето на строителните дейности. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поправка

    0 0 Отговор
    Не ЕВН, а потребителите на парното ще вложат 280 000лв, които ще им бъдат включени в сметките следващия сезон ! Да престанат да лъжат че инвестират тия , защото не са инвестирали и стотинка откакто са стъпили в България ! Всичките им така наречени "инвестиции" са калкулирани в месечните ни сметки !!! МАРОДЕРИ !