Last news in Fakti

17 Януари, 2022 10:13 1 222 10

Светослав Делчев: Атаките към "Булгаргаз" са преднамерени

  • светослав делчев-
  • булгаргаз

"Булгаргаз" продава предимно на българския пазар, като количествата са фиксирани

Светослав Делчев: Атаките към "Булгаргаз" са преднамерени - 1
Снимка: БНТ

Атаките към "Булгаргаз" са преднамерени, търси се проблем, подозренията са, че става въпрос за частен интерес. Има политически натиск, надявам се че не се върви към смяна на ръководството, няма злоупотреби в "Булгаргаз", дружеството не е в криза, заяви в "Денят започва" по БНТ Светослав Делчев, член на Съвета на директорите на "Булгаргаз".

По думите му идеята е "Булгаргаз" да бъде оставен на регулирания пазар само като обществен доставчик, а свободният пазар да го освободи, да не продава на корпоративните клиенти - например стъкларската индустрия.

"Прави се стандартна проверка на документите, те се предоставят, и в момента тече проверката, но не ни притеснява, "Булгаргаз" е изключително проверявано през годините. Свикнали сме да има надзор над нашата дейност, аз не съм сигурен, че има сигнал, нямам такава информация, възможно е ДАНС сами да са се сезирали. Не е вярно, че дружеството е предавало нерегламентирано газ от хранилището в Чирен", допълни Светослав Делчев.

Според него "Булгаргаз" продава предимно на българския пазар, като количествата са фиксирани.

"За продажба не евтин газ и дума не може да става. Нямаме данни, че се търси друг играч на българския пазар, ако това се случи до 2-3 години ще изживеем Виденова зима номер 2", добави Светослав Делчев.

Той изрази съмнение, че договорите с "Булгаргаз" се бавят умишлено.

Рано е да се каже дали ще има намаление на цената на газа от февруари, каза още Светослав Делчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ще отричаш

    16 2 Отговор
    И на калъп да те хванат мама ще отричаш това се отнася за булгаргаз
  • 2 Пич

    12 1 Отговор
    Като започнат да ви атакуват хората по улиците , тогава ще разберете , какво е преднамерена атака !!! Няма да сте вечни , откажете се от тази глупава мисъл , защото после като плачете , никой няма да ви бърше сълзите !!!
  • 3 7.62

    8 0 Отговор
    Съвсем преднамерено ..... ..... + !!!
  • 4 Има политически натиск!

    10 0 Отговор
    Има ценови натиск! Каквото повикало,такова се обадило!
  • 5 Vjop

    4 0 Отговор
    Там всичките са за затвора.
  • 6 ТО ИМА И ФИРМА НА РОШИЛД НА ВХ НА НЕФТА

    2 2 Отговор
    АТАКАТА Е ДА СЕ СЛОЖИ АМЕРИКАНСКА ФИРМА НА ВХОДНОТО КРАНЧЕ НА ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ И ПОСЛЕ ЗАПОЧВА ДОЕНЕТЕ ПО АМЕРИКАНСКИ. КАКТО С ТОКА И ГАРАНТИРАНАТА 200% ПЕЧАЛБА НА ХАМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦ.
  • 7 Наложително

    1 0 Отговор
    Е да се влезе във тази държавна фирма!
  • 8 Сандо

    0 0 Отговор
    От материала нищо не може да се разбере.Няай-вероятно има сили,които искат да разиграят с газа същия сценарий,както с тока.А колкото до Виденовата зима,така често използвана за сравнение - при нея нямаше нищо случайно,тя беше старателно подготвена и перфектно изпълнена,и някои хора наистина спечелиха много,ама много добре.
  • 9 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    В КОЛЕКТИВНОТО ОБЩЕСТВО - ДЪРЖАВА -НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИЩО ЧАСТНО --- В ЕНЕРГЕТИКАТА ; ВОДОСНАБДЯВАНЕТО И ЖИЛИЩНОТО СТРОИТЕЛСТВО !!!!!!!! В ХРАНЕНЕТО И ОБЛЕКЛОТО -МОЖЕ ,НО НЕ И В ОСНОВНИТЕ ЖИВОТОПОТДЪРЖАЩИ СИСТЕМИ !!!!!!!!! ОБЩЕСТВЕНИЯТ ТРАНСПОРТ - ОБЩИНСКИ -ОБЛАСТЕН --- МЕЖДУОБЩИНСКИЯТ МОЖЕ ДА Е ЧАСТЕН !!! МОРСКИЯТ И РЕЧЕН ФЛОТ -ДЪРЖАВЕН !!! ЛЕТИЩАТА И ПРИСТАНИЩАТА -ДЪРЖАВНИ !!! БРЕГОВАТА ИВИЦА - ДЪРЖАВНА И НЕПРИКОСНОВЕННА !!!
  • 10 Дебил

    1 0 Отговор
    Прекалено скъпо Ви е топлото! И вие като всички го ударихте на печалбарство!