29 Април, 2013 17:44 2 688 1

Завод за 42,5 млн. лв. вдигат край Божурище

  • завод-
  • бжурище

 

Предприятие за производство на климатични уредби за автомобили и камиони ще строи край София германската фирма „Бер-Хелла Термоконтрол” (Behr-Hella Thermocontrol GmbH) – BHTC, съобщи министерството на икономиката.

Към предприятието, което ще е на територията на град Божурище, ще има и развоен център за климатичните инсталации. Общата инвестиция ще е 42,5 млн. лв. и се очаква да даде работа на около 350 души.

Утре германската компания ще получи сертификат за клас „А“ инвеститор от министър на икономиката Асен Василев. Това означава, че държава ще се ангажира с помощ при изграждането на инфраструктурата около предприятието – пътища и др.

Предвижда се строителството да започне още през второто тримесечие на тази година, а заводът да заработи идната пролет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 omnia mea

    0 0 Отговор
    Ееее, най-сетне една обнадеждаваща новина! На добър час!