13 Февруари, 2022 13:11 1 146 3

Планират изцяло нов закон за туризма

  • туризъм-
  • закон-
  • промяна

Инициативата е на партия „Продължаваме промяната“

Планират изцяло нов закон за туризма - 1
Снимка: БГНЕС

Нов закон за туризма ще стимулира обединяването на многобройните браншови организации в сектора и ще подпомага работата на националните курорти. Това заяви за БНР председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.

Инициативата е на партия „Продължаваме промяната“ и законът ще се работи съвместно с туристическия бранш, даже се бърза, каза председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.

„Старият е кърпен извънредно много и е много проблемен. Той е толкова пъти поправян и толкова много проблеми има по него, че по-добре е да започнем от нулата, за да изградим нов.“

Сформирани са работни групи, които ще започнат работа от следващия месец.

„Ще се опитаме да обвържем приходите на национално ниво с приходите за реклама. Третото нещо, което искаме да направим, е да променим начина, по който се категоризират обектите, защото на това също трябва да се наблегне. Ще се опитаме да засегнем визови политики, да видим как можем да предпазим коректните данъкоплатци, туристическа полиция да бъде създадена. И в закона ще бъде заложена и част за националните курорти, която да бъде така написана, че да работи за националните курорти, а не да усложнява дейността им вътре.“


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антиквар

    6 0 Отговор
    Докато под туризъм разбират само шезлонги и лифтове, то никога няма да има оправия в тоя сектор. Исторически и културен туризъм тук държавата не развива. Земята е пълна с история, трябва само да се популяризира, да се направят пътищата и да се реставрират. Цял свят печели от такива неща луди пари. Тук рушим природата, за да леем бетон, дерат ти по 3 кожи за нищо и после реват, че няма туристи. Ми туриста иска добро преживяване, вие му осигурявате обратното.

    Коментиран от #2

  • 2 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антиквар":

    Лифтове на Витоша вече няма. Между другото.
  • 3 ТРЯБВА ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ТУРИЗМА В

    0 1 Отговор
    КРАДЕНЕТО !