15 Февруари, 2022 13:08 819

А1 е българският партньор с най-бърз ръст на световната компания за киберсигурност f5 за 2021 г.

  • а1-
  • киберсигурност-
  • телекомуникационна компания

Компанията предлага на корпоративните си клиенти решениeто А1 Web Application Firewall на базата на продукт на f5

А1 е българският партньор с най-бърз ръст на световната компания за киберсигурност f5 за 2021 г. - 1

А1 България беше отличена от американската технологична компания f5 като партньорът с най-бърз растеж през 2021 г. Признанието е в резултат на усилията на А1 в подкрепа на корпоративните клиенти с решения за надеждна защита на техните уебсайтове и приложения чрез високотехнологичната услуга, базирана на продукт на f5.

А1 Web Application Firewall (WAF) предоставя надеждна и сигурна защита за компании, чиято дейност изисква поддържането на уебсайт, електронен магазин, приложение за онлайн банкиране или други онлайн услуги за техните потребители. A1 WAF осигурява филтриране и наблюдение на трафика между уеб-услугата и интернет, идентифициране и неутрализиране на заплахите и в криптиран трафик. А1 предоставя услугата на абонаментен принцип от свой сертифициран център за данни, което улеснява компаниите, защото отпада необходимостта да правят инвестиции в хардуерна инфраструктура. Решението се имплементира и управлява от сертифицирани специалисти по сигурност на информацията на А1, които изпълняват конфигурация на услугата и висококвалифицирана поддръжка.

Признанието за динамичното развитие на А1 в сферата на ICT услугите, получено от f5, идва само месеци след като DELL Technologies също отличиха компанията в категория Rising Star по време на своите традиционни награди за партньори заради отличните постижения в ранен етап на партньорството. Портфолиото от услуги за киберсигурност, които А1 предоставя на бизнеса, включват професионални решения за защита от целия спектър киберзаплахи за данните, ИТ инфраструктурата и мрежата на клиентите. За да предоставя възможно най-добра защита, А1 си партнира с едни от водещите технологични компании в света, сред които Cisco, SAP България VMWare, DELL Technologies, IBM и други.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения на над 4,8 милиона клиенти. През 2021 г. A1 България отчита приходи от 574,1 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 218,3 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 26 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия, а приходите на Групата за 2021 година възлизат на 4,75 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.


Платена публикация

Свързани новини