Last news in Fakti

8 Май, 2013 19:02 1 732 0

Одобрихме трасето на „Набуко“

  • набуко-
  • газ-
  • газопровод

Българското министерство на околната среда и водите е одобрило реализацията на проекта „Набуко", оповести пресофисът на компанията изпълнител „НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ”.

Така България става втората държава от проекта „Набуко" след Унгария, която успешно приключва процеса по получаване на решение.

Докладът по ОВОС е подготвен и представен на МОСВ на 31 октомври 2012 г. На 17 декември 2012 г. е получена положителна оценка на качеството на доклада. Обществените обсъждания бяха проведени между 5 и 25 февруари 2013 г. в 30 засегнати общини.

Одобрението за издаване на ОВОС бе взето на заседание на Висшия експертен екологичен съвет към Министерството на околната среда и водите (МОСВ), в който влизат представители на държавни органи и на гражданското общество.

Екоминистерството е одобрило и предварително изпълнение на решението по ОВОС за „Набуко", посочват от „НАБУКО Газ Пайплайн Интернешънъл ГмбХ”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА