9 Април, 2022 20:18 1 075 2

Компенсират земеделци заради градушките

  • земеделци-
  • щети-
  • компенсации-
  • министерство на земеделието

Средствата са предназначени за възстановяване на производствения потенциал на площите

Компенсират земеделци заради градушките - 1
Снимка: БГНЕС

Земеделските стопани от Пловдивска област, претърпели под 100% щети от градушката през август 2021 г. ще бъдат компенсирани през тази година. Това решение беше взето на заседание на УС на ДФ „Земеделие“ за предоставяне на помощ de minimis в размер на 2 800 000 лева, информираха от Министерството на земеделието. Средствата са предназначени за възстановяване на производствения потенциал на площите (за оперативни разходи за реколта 2022 г.) и са част от увеличения със 150 000 000 лeва бюджет за държавни помощи за 2022 г.

С постановление на правителството от 28 октомври миналата година бяха одобрени 15 милиона лева по бюджета на земеделското министерство за изплащане на обезщетения на пострадали земеделски стопани за преодоляване на последствията от градушки чрез бюджета на Държавен фонд „Земеделие“. От тази сума бяха отпуснати 3 милиона лева за компенсиране на фермерите, претърпели щети на 100% от градушката.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    2 2 Отговор
    Те тия хора живи ли са още?
  • 2 урааааа

    0 0 Отговор
    Започва копуването на новите модели на БМВ и Мерцедес , къв капитализъм е тва бе крадливи прошляци .