Last news in Fakti

14 Април, 2022 09:57 621 3

От днес въздушните превозвачи могат да кандидатстват за подкрепа

  • въздушни превозвачи-
  • мтс-
  • пътници

Общият размер на финансова помощ по схемата е до 60 милиона лева

От днес въздушните превозвачи могат да кандидатстват за подкрепа - 1
Снимка: Shutterstock

От 10.00 ч. на 14 април 2022 г. въздушните превозвачи с оперативен лиценз на превозвач от Общността с разрешение за превоз на пътници, издаден от главния директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ ще имат възможност да кандидатстват за безвъзмездна държавна финансова подкрепа. Крайният срок за подаване на заявленията е до 16.30 ч. на 26 април 2022 г. Заявленията се подават в деловодството на Министерството на транспорта и съобщенията.

Документите за кандидатстване могат да бъдат намерени на интернет страницата на Министерството на транспорта и съобщенията, в раздел „Актуална информация за COVID-19“ на следния линк:

https://www.mtc.government.bg/bg/category/276/dokumenti-za-kandidatstvane-na-vuzdushnite-prevozvachi-za-poluchavane-na-bezvuzmezdna-durzhavna-pomosht

Осигуряването на финансова подкрепа за въздушните превозвачи е по процедура „Схема за предоставяне на безвъзмездни средства на въздушните превозвачи с оперативен лиценз на превозвач от Общността с разрешение за превоз на пътници, издаден от главния директор на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

Общият размер на финансова помощ по схемата е до 60 милиона лева национално финансиране със средства от държавния бюджет на Република България.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Перо

    0 0 Отговор
    Защо Просто Киро субсидира нерентабилната въздушна линия до Скопие за сметка на българския данъкоплатец? Линията е закривана два пъти!
  • 3 Димов

    1 0 Отговор
    От днес овчедушните данъкоплатци трябва да затегнат коланите още повече. Много мунки се накачулиха на клона за помощите. Още 60 млн лв ще ги покриват 2 млн работещи или ще се тегли нов заем за тях ли?