Last news in Fakti

19 Януари, 2024 12:47 4 127 4

Нискотарифна авиокомпания постигна исторически рекорд

  • авиокомпания-
  • пътници-
  • превоз-
  • рекорд

През 2023 година е превозила най-много пътници от създаването си

Нискотарифна авиокомпания постигна исторически рекорд - 1

Една от най-големите нискотарифни авиокомпании в Европа е успяла да превози 60 милиона пътници през 2023 г., което е най-високият брой на годишна база от създаването ѝ.

Това още веднъж доказва факта, че негативните последствия от пандемията, причинена от коронавируса, в сектор „туризъм“, са заличени и той се развива с бързи темпове.

Близо 100 нови маршрута са били пуснати през миналата година от Wizz Air, която е получила и 32 нови самолета Airbus A321neo.

„Завършихме 2023 г. с рекорден пътникопоток, постоянно разширяваща се мрежа, усъвършенствана флотилия и подобрени оперативни резултати, като същевременно поддържаме най-високите стандарти за устойчивост в индустрията. През 2024 г. ще отпразнуваме и 20 години откакто направихме пътуването със самолет достъпно“, каза Саша Вислаус, мениджър „Корпоративни комуникации“.

Тенденциите, които се очертаха в авиационния сектор през 2023 г., дават предпоставка, че 2024-та ще е още по-успешна и ще постави нови рекорди в редица сегменти от авиационния сектор, прогнозират специалисти.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така Така

    3 1 Отговор
    Добра фирма има бъдеше за разлика от райен еър.

    Коментиран от #4

  • 2 Тази Авиокомпания, е основен превозвач

    2 4 Отговор
    Оръжие от Гърция посока Румъния, после на къде, отива?? От това са и голямите печалби!! На летище София пътниците чакаха по 8-10часа да дойде тяхен самолет да отпътуват за дадена дестинация!! Все имаше повреден Самолет??? А летяха над Люлин и Обеля от Сутрин до Полунощ посока Румъния!! ЛЪГОТАТ ОТ КАКВО СА ИМ ПЕЧАЛБИТЕ! ПРЕВОЗ НА ДЖЕПАНЕ!

    Коментиран от #3

  • 3 Ти на самолет качвал ли си се?

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тази Авиокомпания, е основен превозвач":

    Къде ще ти ги качват тея сандъци по 200-300 кила единия на борда. От Гърция.Турция самолетите сезона са нот стоп нагоре към европа и обратно с туристи. Отвори флайрадар и ще се побъркаш...София големото летище било.
  • 4 неразбирам

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Така Така":

    Каква разлика намираш все теснотия и обслужването същото. Миналата година на два пъти ползвах ирландците защото унгарците с20-30% по скъпо. А и прочетох че Райен за 37г. никога не са имали фатален инцидент. Гаранция няма но все пак за вътрешно успокоение.