Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Май, 2022 17:47 2 682 9

Държава увеличава мощностите на електроцентралите си, използващи вносни въглища

  • индия-
  • въглища-
  • внос-
  • електроцентрали-
  • украйна-
  • русия

Това е най-тежката енергийна криза за последните 6 години в Индия

Държава увеличава мощностите на електроцентралите си, използващи вносни въглища - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Индийското правителство прие Закон за извънредни енергийни ситуации, за да изведе всички внесени въглищни електроцентрали до пълен капацитет. Мерките трябва да стимулират производството на електроенергия на фона на най-тежката енергийна криза в страната от 6 години и нарастващото търсене на електроенергия, което се очаква да достигне 229 GW през летните месеци, пише The ​​Economic Times.

В съответствие със закона ще бъдат пуснати в експлоатация неработещи електроцентрали в щатите Тамил Наду, Гуджарат и Андхра Прадеш с общ капацитет 7 GW. На компаниите им е наредено да отговарят на всички изисквания на станциите за доставка на вносни въглища. В момента индийските топлоелектрически централи, използващи тази суровина, са в състояние да генерират 17,6 GW електроенергия, но произвеждат само 10 GW поради липсата на компенсация за закупуване на въглища от чужбина при повишени цени от 140 USD за тон.

Още новини от Украйна

Законът също така предоставя правото на всички индийски щати да купуват електроенергия на търговски цени от борси, за да увеличат достъпността ѝ за потребителите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    17 1 Отговор
    Ernő SCHALLER-BAROSS (Ерно Шалер - Барош)
    Евродепутат от партията на Орбан, буквално попиля правителството на България в реч пред комисията по международна търговия на ЕС в Брюксел. Публикуваме без редакторска намеса:
    -" Едни продали се на САЩ, измамници рушат интересите на ЕС, опитват се да разрушат всички търговски връзки между ЕС и Русия в полза на частните си интереси. Тези хора в момента управляват България, а премиерът на тази страна може да се окаже и гражданин на Канада, същата тази Канада за която вече на всички е ясно, че имат военни офицери в Украйна"
    "Може и да си им обещали нещо повече от това да са на власт и да грабят най-бедната държава в ЕС - България, САЩ може и да имат план за Балканите, но това не трябва да е на гърба на всички страни членки в ЕС"
    "Българското правителство, което явно е решило да срине не само собствената си държава и икономика, вече става опасно за цялото съществуване на ЕС, разделението в България вече е видно от месеци, но това не трябва да рефлектира на всички страни. Относно ембаргото за петролни продукти, българските управници явно са решили да убият българската икономика, която е зависима от руският нефт на 95%, но това няма да го допуснем за Унгария и ще се противопоставим с всички средства на тази лудост."

    Коментиран от #5, #7, #9

  • 2 Ицето

    11 1 Отговор
    Тия бутилки с кюмур ли са пълни?
  • 3 Ммм...да

    12 0 Отговор
    Ето къде Вовката ще изнася въглища и ток .
  • 4 Миньор

    14 0 Отговор
    "Държава увеличава мощностите...."
    Ама Уфсъ, пиши в заглавието Индия,
  • 5 Иван

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":

    Този бил ли е на гей вечеринката, или е от малцинството евродепутати Орбанисти които не са джендъри?
  • 6 Димов

    3 4 Отговор
    Електрификацията няма как да реши проблемът, породен от консумацията. Трябва да спрем с разхищението.
  • 7 Димов

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":

    Станахме за смях на целият свят. А дори нямаме куражът да си отстояваме своето. Важното е, че довечера пак ще дават поредното риалити и в хладилника ще има бира. Мижави душици сме.
  • 8 Gen Gurko

    8 0 Отговор
    Зелените уроди какво чакат. Искам да слушам как се пръскат откъм гърба от безсилна злоба.
  • 9 ГУМЕН КРАДЕВ

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":

    За правителството си абсолютно прав , обаче за останалото се препоръчва да посетиш специализирано заведение на 4-ти километър !