Last news in Fakti

6 Юни, 2013 18:52 2 667 3

Турция въвежда нови глоби за чужди превозвачи

  • тир-
  • превозвачи-
  • среща-
  • българия-
  • турция

Трите големи организации на превозвачите искат среща с новия министър на транспорта, за да се намери разрешение на проблемите на превозвачите с Турция.

Койчо Русев, като представител на една от организациите, коментира пред БНР, че на срещата между българските и турските превозвачи на 27 май в Истанбул не са постигнали договорка за решение на проблемите. Според Русев турската страна ще въведе от 1 юни и нови мерки спрямо нашите превозвачи.

Едното е допълнителен контрол на документи и във вътрешните митници, не само на границата. Допълнителен контрол на документите от износителите на товари.

И най-сериозното, допълни Русев - нова система за глоби, засягащи чуждестранните превозвачи. Това беше причината чашата да прелее и ние предложихме да прекратим разговорите, защото явно те не искат да се вземе решение, удобно и за двете страни.

Очакваме, че новият министър на транспорта ще разбере какви проблеми има пред българските превозвачи и икономика, че хиляди хора ще останат без поминък, подчерта Койчо Русев.

Днес се състоя тристранна среща на български, румънски и македонски превозвачи. „Считаме, че трябва ние всички, които сме в Европейския съюз, и бъдещите членове като чуждестранни превозвачи, да си обединим усилията, и да препоръчаме на нашите правителства - да защитят интересите ни през Международния транспортен форум във Франция. Тези, които сме в Европейския съюз, да отнесем въпроса до Европейската комисия и Европейския парламент, заяви Койчо Русев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stoil Dobrenov

    1 0 Отговор
    Абе какво се церемоним с тия ЧА.ЛМИ-
    докато европейските бюрократи си размърдат
    ДЕБЕЛИТЕ ЗАД..ЦИ за някакво решение-
    НИЕ ТУК ВЕДНАГА РЕЦИПРОЧНИ ОТВЕТНИ МЕРКИ за тях!
    В ръцете са ни и да използваме този си коз!
  • 2 galaxy

    1 0 Отговор
    Турците се самозабравиха. Трябва спешни реципрочни мерки срещу тях. Ако трябва и границата да им затворим, пък да видим откъде ще обикалят за да стигнат за Европа и какви загуби ще понесат. Този смахнат Ердоган и правителството му да ги няма!
  • 3 цветан цветков

    0 0 Отговор
    Хаха,много бързо затворихте границата!
    Това не става така лесно ,ние сме страна членка на ЕС и си има процедура за това.А относно мерките на Турция ,да ,хората искат да въведът правил такива какви то са в Европа.Което означава край на Турското карго за БГ и спиране на кранчето за някой хора.