Last news in Fakti

6 Юни, 2022 17:27 3 693 8

НАП затвори голям столичен ресторант

  • нап-
  • ресторант-
  • дианабад-
  • проверка-
  • санкция

Той се намира в Дианабад и няма да работи 14 дни

НАП затвори голям столичен ресторант - 1
Снимка: БГНЕС

НАП затвори за 14 дни голям столичен ресторант, намиращ се в кв. Дианабад, заради нарушение на изискванията за регистриране и отчитане на продажбите.

При изненадваща проверка в обекта, инспекторите от звеното за фискален контрол установили, че едно от фискалните устройства не изпраща информация в НАП. Касовата бележка, която получили, след плащането на контролната покупка, била проверена чрез мобилното приложение на приходната агенция NRAMobile. То показало, че документът не е регистриран в НАП, което е потвърдено и от справка в базата данни на приходната агенция, в резултат на това е образувана проверка и е наложена административната мярка „Запечатване на обект“.

Санкцията е с продължителност 14 дни, тъй като нарушението е за първи път, а ако се повтори, заведението може да бъде затворено за месец. Наложената мярка може да бъде обжалвана.

Проверките на „Фискален контрол“ са ежедневни, следят се фискалните устройства в търговските обекти, издава ли се или не документ за продажбите, отговарят ли те на изискванията, наличностите в касата и маркираните суми и други. В рамките на контролните си действия, данъчните инспектори извършват контролни покупки и прилагат т.нар. способ "таен клиент" или провеждат т.нар. явно наблюдение, което означава, че те се легитимират и в продължение на няколко дни присъстват в заведението или хотела, напомнят от НАП.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един каза, че

    12 0 Отговор
    бил на Последният Софиянец.

    Коментиран от #3

  • 2 НАП обира

    9 1 Отговор
    Не звучи като на по бира...
  • 3 И аз така си помислих

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Един каза, че":

    И аз така си помислих,ама се сетих, че "неговият" е май до НДК ,а и храни в него украинки с дечурлигата им ,че и кафето си пие с Кирчо ...така ,че няма как да е той ...А и от Факти няма да разрешат ... Нали и от тях захлебва :)))
  • 4 сила

    14 2 Отговор
    ще вият гладни герберасти......нема къде да обЕдват

    Коментиран от #7

  • 5 нико

    11 1 Отговор
    Колкото и да им се помага , да се намалява ДДС и други придобивки пак няма да отчитат пари към бюджета . АКО при тези цени ВСИЧКИ са коректни с касовите бонове , за една година ще се хванем за главата колко пари ще влязат в бюджета .

    Коментиран от #6

  • 6 ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬььь

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "нико":

    Те вече влизат, става дума за допълнителни 1,2 милиарда лева.
  • 7 ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬььь

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    И карти (сантасе) няма къде да играят, ама ще си намерят друго място или ще изчакат 14 дни.
  • 8 провинциалист от провинция Тракия

    2 0 Отговор
    Вярното заглавие е: "Голям столичен ресторант е напът да затвори."