Last news in Fakti

9 Юни, 2022 17:12 2 046 4

Марияна Петкова е новият председател на УС на ББР

  • ббр-
  • марияна петкова

Досегашните изпълнителни директори на ББР Владимир Георгиев и Живко Тодоров ще поемат нови професионални предизвикателства извън банката

Марияна Петкова е новият председател на УС на ББР - 1
Снимка: БГНЕС

Българската банка за развитие има нов председател на Управителния съвет и изпълнителен директор. Марияна Петкова е с над 28-годишен международен опит в банковата система.

От 2006 до 2021 г. тя е начело на Прокредит Банк, като е била изпълнителен директор и член на УС в банката в България, и заместник-главен изпълнителен директор и главен изпълнителен директор на Прокредит банк в Румъния. Високо оценени са мениджърските ѝ умения за оптимизиране на банковите разходи и изграждането на стабилна и качествена клиентска база в сегмента „Малки и средни предприятия“.

Досегашните изпълнителни директори на ББР Владимир Георгиев и Живко Тодоров ще поемат нови професионални предизвикателства извън банката.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкикев съм

    23 2 Отговор
    Бухахаха - промяната. Това 165243-тата смяна за по-малко от година.. Оставка аматьори
  • 2 От ПроКредит

    17 0 Отговор
    Ние първи вдигнахме таксите за малките фирми и така много избягахахаха...
  • 3 Живко Тодоров

    7 0 Отговор
    Защо не се каже, че от БББР махат Владимир Георгиев, който от директор на винпром стана директор на държавната банка. Това лице го махат защото от всеки кредитополучател искаше 3 процента от кредита, но не по - малко от 10 000 ева, които да се платят като комисионна на неговата роднина.
    В същото време от ББР не махат уволнения служител на ОББ и страстен покер играч - Цанко Арабаджиев, който провежда срещите с клиентите си само ако консултанта е майка му. ЗА този се говори, че е уволнил шефа на IT отдела, защото той е хванал Цанко да гледа порно в работно време... Горката банка!
  • 4 Кони

    2 0 Отговор
    Живко Тодоров е прав :)