22 Юни, 2022 16:40 1 712 2

290 810 лв. на 14 кланици по de minimis

  • месо-
  • кланици

Животните са закупени от животновъдни обекти на земеделски стопани

290 810 лв. на 14 кланици по de minimis - 1
Снимка: БГНЕС

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) изплати 290 810 лв. на 14 кланици по помощта de minimis за компенсиране на част от разходите за транспорт, логистика и реализация на месо от дребни преживни животни в търговската мрежа през 2022 г.

Подпомагане получиха кланици, фигуриращи в националния електронен регистър на БАБХ за предприятия с одобрение за търговия с храни от животински произход със страните-членки. Те са изкупили над 29 000 агнета и ярета от родни производители.

Животните са закупени от животновъдни обекти на земеделски стопани, които са били допустими за подпомагане по една от следните схеми през Кампания 2021, а именно:

- Преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, необвързана с производство (ПНДЖ3);

- Схема за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки в планински райони;

- Схема за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол.

Единичната ставка за подпомагане на кланица е 10 лв. за едно закупено и заклано дребно преживно животно. За да получи подпомагането кланицата следва да е закупила от земеделски стопанин дребно преживно животно на цена не по-ниска от 7,50 лв./кг. живо тегло без ДДС. Кандидатите по схемата са подпомогнати за разходи за постъпили в кланица живи животни след 22 март 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Противогаз

    8 0 Отговор
    Българското прясно свинско се изнася, а се внася гадно старо дълбоко замразено месо с химия. Като ядеш и след това в тоалетната е химическа атака.
  • 2 Отново шашми,

    2 0 Отговор
    отново далавери! Пълна измама са тези подпомагания, Просто Киро разделя на мафиотите едни 3-4 милиарда.