Last news in Fakti

23 Май, 2023 15:25 2 207 7

Свинското ще поскъпва

  • месо-
  • свинско месо-
  • пазар

Много зависи как се развива пазарът в целия Европейски съюз

Свинското ще поскъпва - 1
Снимка: БГНЕС

Свинското месо у нас ще продължава да поскъпва. Тази прогноза направи в ефира на предаването "Директно" Димитър Михайлов, изпълнителен директор на Асоциацията на свиневъдите в България.

Той отбелязва, че в други държави секторът бива подкрепян по различни начини, като в някои страни има по-солидно субсидиране, създават се условия за развитие на бизнеса, осигуряват се пазари и има по-добра организация при обработката на месо.

Михайлов смята, че причината в България да има недостатъчно стопани, които да отглеждат свине, е държавната политика в областта на селското стопанство и би следвало държавата да предвиди стимули за производителите.

„Много зависи как се развива пазарът в целия Европейски съюз, тъй като в момента наблюдаваме намаление на производството между 5 и 10%. В България също се наблюдава такова намаление от 26% с което статистически сме на първо място по спад в производството в Европейския съюз“, алармира експертът.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    17 2 Отговор
    Мустафа хареса тази статия!
  • 2 От Казанлък

    8 2 Отговор
    Ееей - жив ли е още Насьо Прасето,помни ли още някой този някогашен герой?
  • 3 Зеленски съм - гив ми очень паре, чаршаф

    10 4 Отговор
    Ма да поскъпва, бе...аз съм на ципура, сьомга, ей на таквиз неща, здравословно хранене...чакам ся калканеца да видим как ще ми се отрази...с биричка или пък мастичка, ай....
  • 4 да бе

    10 3 Отговор
    ще поскъпва на куково лято. в съседните държави поевтинява, така че, ако няма картел и мафия, би трябвало дори да поевтинее
  • 5 Евр

    6 1 Отговор
    Свинското ми го забраниха докторите щото имам високо кръвно. Така че си го яжте.
  • 6 Хайде пак на спекулата

    6 2 Отговор
    Като прочета тази статия ми идва от утре да сложа с 2 лв . по- висока цена .
  • 7 Дреме ми

    2 3 Отговор
    Аз съм мюслюманин