Last news in Fakti

1 Август, 2022 15:25 3 444 3

Поевтиняването на криптовалутите увеличава цените на часовниците

  • rolex-
  • patek philippe-
  • криптовалути

Криптовалутите доведоха до наводняване на пазара с луксозни марки часовници

Поевтиняването на криптовалутите увеличава цените на часовниците - 1
Снимка: Shutterstock

През последните месеци криптовалутите отчетоха значителен спад, което доведе до паника в световната икономика. Оказва се, че движението на криптовалутите оказва влияние на всички стоки на пазара, включително луксозните, като например часовници като Rolex и Patek Philippe. Предлагането на часовници от последните две марки отчита значително повишаване през последните седмици, сочат данни на сайта за търговия с часовници Chrono24.

Компанията, която е базирана в германския град Карлсруе и предлага над 500 000 часовника, отбелязва че колапсът на пазара с криптовалути влияе пряко на цените на часовници.

Спадът на цените на най-търсените модели в света е последната индикация, че някога растящият пазар на луксозни часовници втора употреба започва да губи от своите темпове. Нарастващите стойности на криптовалутите създадоха нов клас купувачи, което доведе до безпрецедентно увеличение на цените, особено на марки като Rolex, Audemars Piguet и Patek. Сега – при срива на криптовалутите, тези потребители се оттеглят от пазара, а предлагането остава високо.

„Обемът на работа на платформата, която свързва дилъри или частни продавачи с купувачи, се е увеличил с над 50% през първата половина на годината“, казва изпълнителният директор на Chrono24, Тим Стрейк.

Цената на Patek Philippe Nautilus 5711A, който се продаваше за около 35 000 USD на дребно, е скочила до 240 000 USD през първото тримесечие. Сега цената е близо 190 000 USD.

Ръст в цените има и на часовници като Girard-Perregaux Laureato, както и редица модели на Cartier, Breitling и Omega Speedmaster.

Прогнозите са, че поскъпването на часовниците в луксозния сегмент, ще продължи. Търсенето през второто полугодие на текущата година също ще остане високо.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руските

    5 1 Отговор
    Часовници пък са най бързите часовници
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СтудЗима

    1 0 Отговор
    Когат зимата парното стане 5 хиляди на месец, тези часовници няма значение колко ще струват. Но никой не мисли за зимата от сега, мислят за "луксозните" стоки )