29 Юли, 2013 12:24 1 335 0

Лимонади от миналия век пуснаха на Пясъчния фестивал

  • лимонади-
  • пясъчен фестивал

Лимонади от миналия век пуснаха на пясъчния фестивал в Бургас. Позабравените разхладителни напитки се предлагат в кафене, което е с уникална конструкция на гигантска чаша. Гостите на феста могат да избират между седем вида безалкохолни, с които са се разхлаждали нашите прабаби.

Най-търсена е класическата лимонада, която се приготвя по старинна рецепта от началото на 20-ти век. Повечето летовници в зряла възраст още помнят някогашният "Етър", който сега се е превърнал в носталгичен хит край морето.

Интересни предложения са още "теменужка", "шоколадка", "мента" и "вишновка". Изхвърлените преди двадесет години безалкохолни от менюто на българина сега изживяват истински ренесанс за радост на малки и големи.

Интересът към напитките, заклеймени доскоро като архаични е огромен. Освен, че са с невероятен вкус, те връщат топли спомени от младостта и детството на най-старите бургазлии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА