Last news in Fakti

4 Август, 2013 21:52 2 566 3

Ройтерс: Компания с 14 паунда иска „Доверие“

  • доверие-
  • продажба

 

Съмненията около евентуалната продажба на най-големия пенсионен фонд у нас – „Доверие”, анализира и Ройтерс.

Британската компания „Юнайтед кепитъл“, която има намерение да купи фонда, няма уебсайт, нито телефонен номер и не е листвана на фондовата борса.

Отчетът за финансовата година, приключваща през май 2012 г., който е публикуван през октомври, показва, че компанията има почти 2,9 млн. паунда в брой. Ревизиран отчет, публикуван по-късно същия месец, сочи, че средствата в брой са 14 паунда. И двата документа показват, че компанията не развива активна дейност.

Ройтерс пише още, че офисът на компанията е регистриран на адрес в Грейс, графство Есекс, на който живее Таня Пазарчик. Ройтерс разкрива, че тя работи за консултантска фирма за прохождащ бизнес.

Таня Пазарчик споделя пред агенцията, че препраща електронните съобщения на „Юнайтед кепитъл“ към адрес в Австрия, но не знае подробности за тази фирма.

Даниела Петкова, ръководителят на Управителния съвет на "Доверие", казва, че несигурността за бъдещия собственик нанася щети на фонда: "В момента не знам коя е вярната стойност на компанията, тъй като заради неяснотата много хора вече подадоха декларации за смяна на пенсионния си фонд. Говорим за хиляди".

 

„Доверие“ управлява близо 2 млрд. лв. публичен ресурс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван йотов

    0 0 Отговор
  • 2 иван йотов

    0 0 Отговор
  • 3 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    Ми че кви да го купят,някакви които са с капитал 14млрд. ли?То кво остана да се цапцароса в тая държава освен тези активи които са на народа.Царя не направи ли същата гавра,дойде и той ни го турна веднъж и каза : аааа спасявайте се,аз ви обещах,че ще ви оправя за 800дни,нацъгърках ви и сега ми е гот в Испания.То между другото благопожелателните молитви застигат всеки който се гаври с фукарата,не беше ли един от князете който без малко да се гътне,дъщеря му не прекара ли сериозен здравословен проблем,тъй че сопата на Господ застига всеки.Погледнете олигархичните кръгове след реализирането на тази сделка,ще забележите,че който лапне фонд Доверие и се гаври с фукарата,я сина му ще се гътне,я дъщеря му ще прекара близка среща с трети вид,или метресите му ще го боцнат,или ще почне да препикава крачола,все ще го застигне Божията тояга,ама кой ще се сети тогава кви ги е дробил въпросния тарикат.

    P.S.: Господ забавя,но не забравя.