Last news in Fakti

12 Август, 2013 22:17 2 244 0

КФН: Няма подадени документи за продажбата на „Доверие“

  • доверие

Сделката за най-големия пенсионен фонд у нас засяга близо 1 250 000 българи

Сделката за най-големия пенсионен фонд у нас „Доверие” засяга близо 1 250 000 българи. От Комисията за финансов надзор (КФН) коментираха за Нова телевизия, че при тях не е постъпвало официално искане за придобиване на дялове от фонда.

На сайта на „Виена Иншурънс груп”, който притежава контролния пакет акции обаче стои съобщението за интерес за сделка, от страна на базираното във Великобритания дружество „Юнайтед Кепитъл”. Все още обаче няма новини за евентуалната покупка, потвърдиха и от австрийския собственик.

„Нямаме нова информация по въпроса за сделка между нас и Юнайтед кепитъл”, отговори шефът на преслужбата на Виенското застрахователно дружество Александър Йедличка на въпрос кога евентуално може да се очаква сключването й. На сайта на групата информацията от преди месец за водени преговори за евентуално закупуване на 92% от пенсионния фонд все още е актуална. В нея се изрично се посочва и че евентуалното сключване на договора ще трябва да бъде одобрено от компетентните български контролни органи.

Но в Комисията за финансов надзор няма и един лист информация за такъв договор, потвърдиха още един път от там, включително и председателят й Стоян Мавродиев.

Сред основателите на фонд „Доверие” са Конфедерацията на независимите синдикати в България. Те притежават и около 1% от акциите на фонда и бяха сред първите, които алармираха преди повече от месец за готвената сделка.

Ръководството на синдиката също следи случващото се около ПФ „Доверие”, но нямат информация докъде е стигнала сделката. Фондът „Доверие” управлява почти 1,8 млрд. лева на повече от 1 250 хиляди български граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА