Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 15:37 1 078 3

Животът поскъпна

  • франция-
  • париж-
  • коледен базар-
  • търговци-
  • ток

Трудностите, които изпитват търговците в Париж

Животът поскъпна - 1
Снимка: Shutterstock

Коледен базар отвори врати в Париж. По традиция той събира хиляди купувачи. Продавачите се опитват да запазят цените, въпреки че кризата вече се усеща: суровините и продуктите се повишиха значително. А от Нова година производителите очакват по-високи сметки за ток.

„Като цяло се отчита поскъпване на тока и суровините. Що се отнася до разходите за електроенергия, сега увеличението не е толкова силно, но ние се подготвяме за него от началото на януари. Не сме увеличавали цените на продукцията си, но е факт че има ръст в цените на тока, суровините и продуктите. Като цяло животът поскъпна“, казва производител, който участва на коледния пазар във френската столица.

„Ползваме и плащаме ток само за най-необходимото – хладилника и осветлението“, казва друг търговец.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    1 1 Отговор
    “Бих се отървал от хартиени активи.“ Световната икономика не е „пазар“. Вярвам, че икономиката е най-големият балон в световната история.” Р. Кийосаки
  • 2 Сух

    3 1 Отговор
    Това е заради политиката на санкции от страна на ЕС. Те го направиха за гражданите си. Ето това е европейския съюз, съюз на лакеи обслужващи чужди интереси въпреки косвените щети за тези които са ги назначил.. Не благодаря на такваз любов..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.