Last news in Fakti

15 Декември, 2022 13:30 1 885 12

Русия се колебае дали да ремонтира "Северен поток"

  • експлозии-
  • ремонт-
  • газ-
  • авария-
  • северен поток-
  • дмитрий песков

"Само ремонт може да повлияе на "Северен поток" в момента. Или пускането в експлоатация на единствената непокътната линия на "Северен поток 2", поясни Песков

Русия се колебае дали да ремонтира "Северен поток" - 1
Снимска: Nord Stream 2/Axel Schmidt

Все още не е взето решение дали да се продължи с ремонта на газопроводите "Северен поток", които бяха повредени от експлозии през септември. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс".

Изказването му е по повод плановете на Канада да отмени освобождаването от санкции, което позволява турбините за "Северен поток" 1 - най-големият руски газопровод за Европа, да бъдат ремонтирани в Монреал и върнати в Германия.

"Само ремонт може да повлияе на "Северен поток" в момента. Или пускането в експлоатация на единствената непокътната линия на "Северен поток 2", поясни Песков и допълни: "Ремонтът все още не е завършен. Не са взети решения по този въпрос".

Той отбеляза, че Русия не е запозната с резултатите от разследването на взривовете на тръбопроводите, проведено от Швеция и Дания. Москва, без да предостави доказателства, обвини Запада за "саботажа" с експлозиите.

"Все още не знаем нищо за резултатите от разследването. Не знаем до каква степен страните, в чиято икономическа зона е извършена тази диверсия, все още ще настояват да се стигне до истината", посочи Песков.

Той добави, че няма решение дали да започне износ на газ през непокътнатата част от линията "Северен поток 2".

Изграждането на "Северен поток 2", предназначен да пренася руски газ до Германия, беше завършено през септември 2021 г. Газопроводът обаче така и не беше пуснат в експлоатация, след като Берлин отложи сертифицирането му броени дни, преди Москва да изпрати войските си в Украйна през февруари.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голямо

    3 3 Отговор
    колебание пада.
  • 2 Който го е съборил

    23 1 Отговор
    той да го "ремонтира"!

    Коментиран от #5

  • 3 Само питам

    10 5 Отговор
    Защо тогава го взривиха?
  • 4 Българин

    6 22 Отговор
    Русия да вземе да ремонтира вожда си
  • 5 гост

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "Който го е съборил":

    Абсолютно , ама това значи пак ватниците !! Обаче по-важния въпрос е какви потоци ги тресат , като от 2024 влиза ПЪЛНА ЗАБРАНА за внос на руски газ в ЕС ?? Май ремонта трябва да е за скрап , че след някоя година ще ги осъдят и за замърсяване на Балтийско море , не че вече не ги съдят !!

    Коментиран от #9

  • 6 гост

    6 10 Отговор
    Абе господа русолюбци , да не ви казвам какви "господа" сте , че трият , нали великата Раша щеше да продава всичко в Азия и Европа не и трябваше , каква стана тя ?? Въртим сучем , все към Европа се присламчват , че и ако може вече на всичко сме съгласни , само да не ни режат от "ненужната" стара Европа , що така ?? Ми правете си тръбички за Китай , какви потоци , какви 5 лева ?? Че то и да искате , мандалото лопна , след една годинка ще я гледате Европа през крив макарон и ще ревете за хубавите времена , ама йок , свърши тая !!

    Коментиран от #7

  • 7 горски

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Докато се разсъждава от позицията на фили и фоби,за разсъждаващия остава само с едно празно лоби....
    Кервана си върви,а кучетата лаят......

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "горски":

    Както казах преди да ме изтрият , разсъждаването отдавна отпадна от възможностите и на любимия ви Путлер и на почитателите му !! А кервана (руския) си върви накъдето винаги си е вървял , към азиатските пустини , в каквато скоро ще се превърне и целокупната Раша !!

    Коментиран от #11

  • 11 Капитана

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Нещо грешиш, цяла Азия купува горива и суровини от тях, аз лично всеки месец се подписвам за гориво струващо милион и отгоре, фирмата ни оперира 200 кораба и всички зареждат оттам. Азия се развива а Европа дебелее, мързелува, остарява и затъва. Личи си че никъде не си пътувал, най-много някоя почивка до Гърция или Турция, друг континент си виждал само на глобуса. Като ще ги саткционират да спрат всички кораби от Китай, Карея, Индия и цяла Азия, тогава световната икономика спира.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Капитана":

    За твое най-голямо съжаление и ужас на "пътувал зад компютъра" съм пътувал колкото не можеш и да си представиш и където и не можеш да си представиш , включително на места като Алмати , Бишкек и Аксу и Гуанджоу , както и практически във всички държави от омразната ви Европа !!! И мога да кажа на всички заблудени русолюбци , надежда всяка оставете !! Цивилизацията все още е и още дълго ще бъде там , където е била през последните 200-300 години и никакви заклинания на Кремъл няма да променят това !! Защото цивилизацията и прогреса са неща , които се възпитават с поколения и няма абсолютно никакъв начин да научиш на тях хора , които само преди 20-30 години са били в буквално феодализма , а и в момента са си почти в него , в условията на диктатура и терор не е процъфтяла и няма да процъфти нито една държава !! Всичко започва и свършва с елементарни правила и да демокрацията е без алтернатива !! Скоро ще се убедите , за ваш ужас !!