Last news in Fakti

22 Август, 2013 17:52 2 127 1

Twitter излиза на Уолстрийт

В близките няколко месеца Twitter ще излезе на борсата в Ню Йорк, пише в. „Ню Йорк поуст“. От компанията вече са провели серия неформални срещи с няколко от водещите инвестиционни банки относно подготовка на първичното предлагане на акции.

От Twitter са дали ясен сигнал, че не желаят да повторят фиаското с IPO-то на Facebook, което предизвика поевтиняване вместо покачване на акциите на компанията.

Създадената през 2006 г. социална микроблогърска мрежа има над 500 млн. потребители в света. Стойността на компанията се оценявана $ 10 млрд. Тя влиза в десетката на най-ползваните ресурси в интернет.

Първият пакет акции на Twitter ще бъде предложен на по-ниска цена, като при интерес от страна на инвеститорите цената ще се увеличава. По този начин от Twitter се надяват да избегнат ажиотажът, който вместо да изстреля акциите на Facebook, ги „потопи“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор