Last news in Fakti

16 Октомври, 2013 11:11 1 541 0

Twitter избра NYSE пред NASDAQ за IPO-то си

  • twitter-
  • ipo
Twitter избра NYSE пред NASDAQ за IPO-то си - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първичното предлагане на акциите (IPO) на Twitter ще се състои на Нюйорската фондова борса (NYSE). Презентацията на IPO-то се очаква да се проведе на 25 октомври.

От социалната мрежа за микросъобщения са се отказали от услугите на Nasdaq заради многобройните технически проблеми на борсата, пише в. „Уолстрийт джърнъл“.

„Ние сме благодарни за доверието и се надяваме на бъдещо партньорство“, заявиха от NYSE.

Въпреки че на Nasdaq се търгуват акциите на голяма част от високотехнологичните компании, борсата има технически проблеми и сривове, с които не може да се справи.

Цените на акциите от IPO-то ще бъдат обявени на 14 ноември. Търговията ще започне на следващия ден. Акциите ще се търгуват под кода TWTR.

От социалната мрежа за микросъобщения се надяват да привлекат около $1 млрд. от излизането на борсата.

Twitter е създадена през 2006 г. В момента има 500 млн. потребители по целия свят. Стойността на компанията се оценявана $ 10 млрд. Тя влиза в десетката на най-ползваните ресурси в интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА