23 Януари, 2023 06:16 1 870 8

КНСБ обявява как сме се издържали в края на 2022-ра

  • цени-
  • кнсб-
  • издръжка-
  • заплати

Представят резултатите от традиционното наблюдение на потребителските цени и заплатата за издръжка за четвъртото тримесечие на минилата година

КНСБ обявява как сме се издържали в края на 2022-ра - 1
Снимка: БНТ

Конфедерацията на независимите синдикати в България и Институтът за социални и синдикални изследвания към КНСБ ще представят резултатите от традиционното наблюдение на потребителските цени и заплатата за издръжка за четвъртото тримесечие на 2022 година, предаде БНТ.

Според икономистите на синдиката, увеличението на минималната заплата до 780 лв не може да компенсира инфлацията. Направените изчисления сочат, че повишението на стоките в малката потребителска кошница е с 25% на годишна база.

Синдикатите настояват минималното възнаграждение да стане 850 лева. Увеличават се и работещите бедни, които не могат да покрият разходите си.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Можеше

    5 1 Отговор
    и без техните тъпни.
  • 2 ХАХАХА

    12 0 Отговор
    Как сме се издържа ли? Със сълзи при всяко влизане в магазина и плащане на комуналните сметки.
  • 3 Моарейн

    12 0 Отговор
    Как сме се издържали? Трудно, с тенденция да става все по-трудно и по-трудно. Въпросът е какво направиха синдикатите, за да се промени това. За политиците знаем.
  • 4 Инфлацията е кражба на управляващите

    6 0 Отговор
    От работещото население! Обезценяването на доходи и спестяванията ни си е вид кражба от сорта АЛО ИЗМАМНИЦИ но засягаща всички слоеве от обществото ни! Поредната лъжа е че ще ни компенсират, те така откраднаха парите на хората от лихви точките! Вие не сте синдикати, а слуги на управляващите!

    Коментиран от #7

  • 5 тикви продажни

    5 0 Отговор
    От кой хотел на Албена обявява, нали е член на борда им синдикачето!
  • 6 мерси

    4 1 Отговор
    Кога най-накрая ще ви стигне до закоравелите мозъци, че всяко вдигане на минималната заплата носи инфлация точно на нещата от първа необходимост? Пример: на минимална работят точно тези които отглеждат, добиват, транспортират и продават храните. Тоест като ти вдигнат заплатата с 20% се вдига с толкова и тази на още 5 човека по веригата и съответно прави поскъпването на крайния продукт повече от 20%. От вдигане на минималната печелят само ГОЛЕМИТЕ компании, защото правят конкуренцията от по-малки (с по-малко активи и мащаб) бизнеси невъзможна. Резултатът е монопол, високи цени и ниско качество.

    Коментиран от #8

  • 7 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Инфлацията е кражба на управляващите":

    А защо ги търпите и гласувате за тях. Като не ви харесват "махнете ги", и политиците и сндикалистите.
  • 8 Мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "мерси":

    Напълно прав си. Всяко вдигане на минималната заплата носи инфлация точно на нещата от първа необходимост. Пример: на минимална работят точно тези които отглеждат, добиват, транспортират и продават храните. Тоест като ти вдигнат заплатата с 20% се вдига с толкова и тази на още 5 човека по веригата и съответно прави поскъпването на крайния продукт повече от 20%. От вдигане на минималната печелят само ГОЛЕМИТЕ компании, защото правят конкуренцията от по-малки (с по-малко активи и мащаб) бизнеси невъзможна. Резултатът е монопол, високи цени и ниско качество.