8 Февруари, 2023 22:49 13 554 87

"Ел Би Булгарикум": Търговските вериги слагат 80% надценка

  • ел би булгарикум-
  • сирене-
  • мляко-
  • цена

Държавата трябва да си влезе в ролята и да задейства всички механизми

 "Ел Би Булгарикум": Търговските вериги слагат 80% надценка  - 1
Снимка: БГНЕС

Цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била поносима, ако не са изискванията на търговските вериги при доставките, твърди Николай Маринов - изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум" в изказване, публикувано в официалната страница на дружеството.

"Млякото, сиренето, кашкавалът и другите млечни продукти са традиционна храна за българина от дълги години. Затова и политиката на "Ел Би Булгарикум“ като единствена държавна фирма в млекопреработването винаги е била да подхожда с отговорност към клиентите и да осигурява ежедневно качествена храна на трапезата им. От месеци цените на млечните продукти наистина растат, и то главоломно и това до много голяма степен е причина да откаже българите да купуват и консумират млечни продукти. Мисля, че е крайно време да посочим основната причина за поскъпването – много високите надценки на търговските вериги."

"Според данните на колегите от търговския отдел на "Ел Би Булгарикум“ цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била поносима, ако не са изискванията на търговските вериги. След безбожните им условия за вход от 20%-30%, те си слагат още около 50% и така реалната надценка става 80%."

"Малките магазини не слагат големи надценки. Млекопроизводителите също изпитваме трудности, изкупната цена на млякото се вдигна, цените на торовете и горивата се увеличиха, но не си позволяваме рязък скок на продукцията."

"Държавата трябва да си влезе в ролята и да задейства всички механизми. И самите търговци трябва да следват стриктно принципите на реалната пазарна икономика и да не прилагат недопустими практики", завършва той своето изявление.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 153 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост13

    23 175 Отговор
    Всеки недоволен от цените или качеството в магазина има пълното право САМ да си произведе и сирене, и кашкавал, и масло, и чушки и домати да си за си отгледа... :)))

    Коментиран от #9, #21, #55, #80, #84

  • 2 Украйна

    94 5 Отговор
    Ше купуваме на селския пазар сирене , да го сухат фирмити
  • 3 Защщо

    47 2 Отговор
    Най добрия начин за борба със спекулата и нелоялна конкуренция е да бъдат незабавно служителите от всички комисии които имат отношение към този проблем

    Коментиран от #29

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 177

    129 2 Отговор
    Добре, ама това трябваше да излезе в 3часа през нощта, за да не може никой да не го види и за го коментира. Сега в 11ч. някой може и да го погледне. Утре вече ще е стара новина и никой няма да я прочете. Иначе човека очевидно е прав, но едва ли някой ще му обърне сериозно внимание.
  • 6 Про митак

    117 27 Отговор
    нали ламтяхте за вносно и корекоми ве шушлеци? Яжте сега отпадъците на била и лидал

    Коментиран от #27, #31, #56

  • 7 Гориил

    85 41 Отговор
    Само луд не разбира, че в цената влизат огромни транспортни и логистични разходи, както и разходите за ток, вода, газ, канализация и сметоизвозване.Танцувайки и ръкопляскайки от радост, вие вдигнахте цените на жизненоважни храни, медицински услуги и лекарства. Вместо да вземате сериозни, пресметнати и пресметнати решения, вие с ентусиазъм влизате в куклената комедия на Борис Джонсън, Сана Марин и Аналена Бърбок. Нека тези клоуни сега плащат на объркания народ с икономическа, финансова и социална катастрофа, България няма да получи щедро обезщетение за подкрепа на идиотизма на Брюксел. И Русия няма да отслаби натиска.

    Коментиран от #19, #79

  • 8 Бай Дън Путинков

    72 4 Отговор
    То държавата има келепир от тая работа и няма да си мръдне и пръста

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гориил

    100 19 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Дън Путинков":

    Държавата трябва бързо да преосмисли грешките и да започне да спасява България от инвазията на Европейския съюз.

    Коментиран от #14

  • 11 един друг

    133 19 Отговор
    Това за малките магазини не е вяр6, защото е тях цените да по-високи от веригите супермаркети. Така, че спекулата е тотална, а държава няма. Бойко унищожи всички държавни органи и влезе в ролята на цар, а сега като се скри в зайчарника в Банкя никой не се интересува от контрол в защита на потребителите.

    Коментиран от #68, #72

  • 12 Мне, не познаха

    12 74 Отговор
    Поредната жалка лъжа на режима на Радев. Ако Ел Би "мислеше", че това е проблема, и като държавна фирма, можеше да изгради своя дистрибуторска мрежа от магазини и да продава на "правилните" цени. Зад нея стои държавата, не е като да може Маджаров да им извива ръцете. РАзбира се, има и други начини да се разбере, че лъжат. Например, изкупната цена на млякото е такава, че НЯМА КАК да струва много по-малко крайния продукт. За една кофичка кисело мляко от 500 грама трябват около 700 милилитра прясно. Колко е изкупната цена на суровината?

    Коментиран от #67

  • 13 НАП

    78 6 Отговор
    По пазарите има домашно сирене на 14 лв и кашкавал на 18лв ,а вие отивайте по веригите да пълните гушите чуждите търговци

    Коментиран от #16

  • 14 Мдаа

    13 12 Отговор

    До коментар #10 от "Гориил":

    Вашето "спасение" винаги завършва с купони.

    Коментиран от #20

  • 15 В Атина

    40 23 Отговор
    има истински Лидъли, а не като в България, само ползващи името. В Лидъл преди инфлацията си купувах качествено сирене за 5 еврака на килограм с промоция. Сега е 7 или 8 евра, а вие там си купувайте сирене по 15 евра! Да не ви казвам колко ми е 10 литра олиото? Верно е, поскъпна всичко много при Гърците, но къде можеш да сравняваш 70-80 евро надница при тях с българската 50 лева, ако не и 40 лв! Купувайте си млечни продукти директно от мандрите, наивници пред диванчето, борещи се за правда на топло у дома!

    Коментиран от #32

  • 16 Прокопий

    74 4 Отговор

    До коментар #13 от "НАП":

    Във фирмените магазини на ЕлБи сиренето е 18 лв, кашкавалът 22, но са класи над всичко останало. По веригите толкова са тези със сухо мляко вътре и повишено водно съдържание - факт! Затова никакъв държавен контрол не трябва, а и не може, просто не им ги купуваме и толкоз... пазарът се саморегулира. Другото са глупости.

    Коментиран от #18, #24

  • 17 Охооо

    63 2 Отговор
    Че дори и повече ! Едва ли има по-алчни търговци от нашите на тоя свят !
  • 18 НАП

    37 0 Отговор

    До коментар #16 от "Прокопий":

    Не знам колко е истинско сиренето и кашкавала им,но за това дето го купувам от пазара съм на 100% сигурен сир.-14 кашк.-18

    Коментиран от #22

  • 19 Шимпанз

    50 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гориил":

    Те млякото го карат,, камион по кофичка " ,затова са огромни разходите,оттам и безбожните надценки.
  • 20 Гориил

    42 15 Отговор

    До коментар #14 от "Мдаа":

    Русия има нужда от спокоен, адекватен и прагматичен партньор. България в миналото отговаряше на тези критерии, беше сравнително успешна и дори щастлива в някои отношения. Днес е пълен провал и поражение. Бъдещето е мъгливо и мрачно.

    Коментиран от #23, #26

  • 21 тринайстият войн

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост13":

    Така правим. Други "блестящи идеи" имаш ли?
  • 22 Прокопий

    57 1 Отговор

    До коментар #18 от "НАП":

    Брат ми работи в мандра за баща ми над 15 години в Сердика-София до 1993, та има идея някаква, виж и последното изследване на "Активни потребители" за водното съдържание. Вкусно не винаги означава истинско, btw... Мандри правят вкусно продукти директно от... чували. Химията е доста напреднала - та това от пазара - с едно на ум... Ел Би още прави и истинските български щамове и все още изнася в Япония...

    Коментиран от #28, #30

  • 23 Мдаа

    15 45 Отговор

    До коментар #20 от "Гориил":

    Никой в цивилизования свят не го интересува от какво "има нужда" руЗЗкия фашизъм.
  • 24 Унуфрий

    68 3 Отговор

    До коментар #16 от "Прокопий":

    Проблема ни е ,че свикнахме да пазаруваме от супермаркетите с мисълта ,че там е най-евтино.Мислим си,че слагат малки надценки заради огромните им обороти...Абсолютна заблуда.Дерат ни по няколко кожи ...Знам го ,защото се занимавах с търговия на дребно.

    Коментиран от #25

  • 25 Любопитен

    14 3 Отговор

    До коментар #24 от "Унуфрий":

    При теб ли беше по-евтино, когато се "занимаваше с търговия на дребно" или в супермаркетите? За един и същи продукт питам.

    Коментиран от #36

  • 26 Прокопий

    17 39 Отговор

    До коментар #20 от "Гориил":

    Айде ходи си ручай кефира в Моцква, ватниче, за сирене си говорим, не за Путлер и придворните му самогонни фашистчета...
  • 27 тиририрам

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Про митак":

    Про мутрак, не пазаруваме в такива магазини. От дебеловрати като теб също.;)
  • 28 Любопитен

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "Прокопий":

    За кои мандри имаш информация, че правят "сирене от чували"? Назови ги.

    Коментиран от #41

  • 29 честен ционист

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Защщо":

    Та те точно тия "служители" пазаруват от тези вериги на преференциални цени. Затова ви дерат и вас, да докарат баланса.. Ама че сте наивници останали в терирторията, човек с кеф да ви лъготи.
  • 30 НАП

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Прокопий":

    Баце,я си го зимам от производитело,а това с водата е за търговците!Тия ора от където го взимам имат крави,кози и овци и правят всичко в домашната си мандра, и е по-истинско от тия дето ги хвалиш,щото те изкупуват мляко от дето им падне и слагат подобрители,които не се ползват от тия дето го купувам

    Коментиран от #42

  • 31 Ясно е

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Про митак":

    Обзалагам се, че ти носиш "шушлек" и като познавам психологията на такива като теб, си мислиш, че понеже правиш кисело мляко у вас и си "открил топлата вода". Само да те светна, има ДОСТАТЪЧНО качествени продукти на пазара, а хората общо взето са светнати за това кое как е, нямат нужда от "гении" като теб.

    Коментиран от #44

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ясно е

    15 4 Отговор

    До коментар #32 от "Ей, тулуп,":

    Това дали си в България или чужбина не те прави по-умен или глупав. Време е да го осъзнаете.

    Коментиран от #38

  • 34 Гориил

    14 27 Отговор
    От мръсника путин тръгна всичко

    Коментиран от #61

  • 35 Ето и пример

    59 3 Отговор
    от глупавите ни съседи гърци! Там пустеещите села и къщи се дават безрезервно на млади хора, искащи да се занимават със земеделие и животновъдство. Заплатите са прилични, наеми нямат. Имат мандри, земеделие. Селата и земята не пустеят. Закони също имат. Сплотени и задружни са. И никой политик не може да ги залъже. Ядат качествена храна, а за сирена и кашкавали на фирми със сухо мляко, глобата е 50000 евра. Ама тама като рекат всички, айде на улицата да се борим за права, не го правят в неделя, а през работните дни, със сопа, молотов на улицата. Кърти зимен сън българино на топло у дома, и чакай неволята да те измъкне от калта!
  • 36 Унуфрий

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Любопитен":

    При мен.Категорично!
  • 37 Тот

    29 1 Отговор
    говори си господина,но тук има още едно нещичко което не се споменава.Колко от така наречени производители работят с мляко и защо не се споменава,че сухото мляко е вече над 70% в продуктите.Ако направим сметка за кило сирене с това съотношения 30/70 цената за него е 3.50-4 лева.с 100% надценка 8 лева.Тово ме довежда до мисълта ,че и производителя печели 100-на %.
  • 38 Напротив

    13 7 Отговор

    До коментар #33 от "Ясно е":

    Децата ви не говорят български. Вече сте дърво без корен.

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ясно е

    16 6 Отговор
    Ти не правиш разлика между мен и децата ми, и затова ако те не говорят български (ако беше познал), това ме прави мен дърво без корен, според теб. Впрочем, явно не знаеш, че много често на емигрантите порива да съхранят идентичността си е толкова силен, че консервират и съхраняват АВТЕНТИЧНАТА си култура МНОГО ПО-ДОБРЕ от тези, живеещи в страната, която са напуснали. В Чикаго съм виждал такъв ансамбъл съставен ИЗЦЯЛО от аматьори, който ще скрие топката на ВСЕКИ българин, освен ако не е професионалист от някой от националните ансамбли. Кой е по-голям българин, ти, или те, които имат не само желанието, но и УМЕНИЯТА да съхраняват българските традиции. Най-ме забавляват ган зовци, за които "българщината" се свежда до ядене и пиене по празници и мизерстване в калта.
  • 41 Прокопий

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Любопитен":

    Всичко до към 14 лева е фейк, няма как просто. Рандеман на сиренето 8-9 литра мляко, при изкупна цена от лев без ДДС от фермите, при приемането се пастьоризира, около 90 градуса е по тръбите, масово се ползва газьол, нафта или твърдо гориво за парните инсталации в мандрите... Имаш заплати, истинското ситене ърябва да зрее 40 дни ( затова гордо ни продават като нещо страхотно " прясно сирене" , а томпросто е неузряло, слагат повечко вода... над допустимите 60%, ама всички декларират "сухо вещество" 40% минимум... да, бе, да... Давам извадка от тестването на активни потребители, не мога да пусна линк, потърси си го:
    "Как тествахме? (Методология на изпитването)
    В проучването участват: 48 проби краве саламурено сирене закупени от търговската мрежа в градовете София, Пазарджик, Симитли и Перник. 34 проби с рискови цени под 14 лева/кг. и 14 с по-високи цени.
    Закупуване на проби за изпитване: септември и октомври 2022г.
    Определено е водно съдържание (сухо вещество) по БДС 1109:1989 Мляко и млечни продукти. Метод за определяне на водно съдържание и сухото вещество;

    При 6 селектирани проби е определено съдържание на немлечни мазнини – триглицериден профил съгласно ISO 17678/2010.
    П.П. Най-големия склад около София за "менте" кашкавал и сирене е до с. Петърч, разбира се, продават и калциев дихлорид - позволен и в ред на нещата, стига да се спазва пропорцията.

    Коментиран от #43

  • 42 Прокопий

    3 8 Отговор

    До коментар #30 от "НАП":

    Гледам си разбирач, тогава що се мора да обяснявам...😂😂😂
    Домашна мандра и пастьоризация и тест за бактерии на входа... Трудно. Малко е като с домашната ракия и вино, всички са й/му майстори и разбирачи, само дето технолог от винпром или изба домашна ракия не близва, а виното си го нарича с истинското име - киселяк... ама и той сигурно не разбира, та така... 😀

    Коментиран от #45

  • 43 Любопитен

    7 0 Отговор

    До коментар #41 от "Прокопий":

    Неразбираемо си зададох въпроса, та не му отговори ли? Впрочем още един допълнителен въпрос: колко от изследваните сирена се оказаха в нормите за "истински" продукт? Дай общата бройка и бройката на изследваните сирена, които са отговорили на изискванията за такъв.

    Коментиран от #47

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ясно е

    5 13 Отговор

    До коментар #42 от "Прокопий":

    Те тия "самодейците" си мислят, че "домашното" е по-хубаво от това от магазина/едрия производител. Всичко показва ОБРАТНОТО, но той така си оправдава нямането на средства за да купува, и гледа да набляга на гордостта от "своето". Не, че има нещо лошо в това да правиш свое, но човек не трябва да е чак такъв кон с капаци и да се прави, че е много хубаво и особено, че е по-хубаво от превъзхождащ го продукт. От домашните всякакви неща, които съм пробвал, с огромна преднина най-боклу чави са вината, 95% от които са пълен ОТВРАТ, следват ТОЧНО сирената и кашкавалите, които са едни вмирисани налъми, независимо колко "натурални" са. Следват киселите млека, които често са пълна трагедия, и като че ли най-успешни са домашните колбаси, сред които има доста отлични изпълнения.

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Прокопий

    7 4 Отговор

    До коментар #43 от "Любопитен":

    Явно не разбираш отговора, знам ли, може да пиша бързо, а ти да четеш бавно...
    Сайтът НЕ ПОЗВОЛЯВА публикуване на линкове от друг сайт. Казах ти къде, търсенето с Гугъл не е ядрена физика. Аз пазарувам продуктите на ЕлБи, Вършец, Маджаров, Ракевои още една... брат ми не работи в някоя от изброените, но при него се прави почти само кисело мляко, рядко сирене - няма достатъчно прясно мляко, сухо не влагат, реклама няма да правя, и не е собственик, - бачкатор си е (приемчик на мляко).
    Мисля, че пиша на български, дано съм бил по-ясен. Ако пак не ти е таман, сори. 😀

    Коментиран от #50

  • 48 Прокопий

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Ясно е":

    Явно имаме еднакви наблюдения и еднакъв опит, което подсказва, че просто реалността е такава.
    Прав си на 100%.
  • 49 българина

    25 7 Отговор
    Била”, “Лидъл" и “Кауфланд” всеки месец изнасят от България 700 млн. евро и не плащат данъци у нас!

    Коментиран от #63

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бастуна Кузман Илиев

    9 2 Отговор
    Онзи бастун Кузман Илиев твърди,че нямало спекула с цените. Всичко това било нормално.
  • 54 бай тошо

    29 1 Отговор
    спрете да купувате и ще видите след 2 седмици как цените ща паднат на половина
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Aлфа Bълкът

    13 0 Отговор
    Демек: "Ние ви ръгаме палмово масло, ама ония ви го продават като истинско сирене".
  • 58 Ами тогава

    23 0 Отговор
    Облагане на свръхпечалбите им както при Лукойл.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Уса

    30 0 Отговор
    В магазините истинската храна е по малко от колкото при социализма.Повечето не е храна а фармацефтика
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Балу

    26 3 Отговор
    За качествени млечни продукти е необходимо да има качествени животни - крави, овце, кози, биволици. Такива ферми са трудни за бизнеса , искат работа , кадърни хора. Европата ви набива постоянно някакви директиви , с които ви ликвидира мандрите и всичко , свързано с тях. Това е положението.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 КИРО ЖЪРТЪ

    20 0 Отговор
    ДЪРЖАВАТА. НАРОЧНО. Я
    НЯМА, ЗАЩОТО. ТЪРГОВСКИТЕ
    ВЕРИГИ. СА. Я. ПРЕВЗЕЛИ, И ПРОДАВАТ. ВСИЧКО. НА
    ТРОЙНИ. ЦЕНИ .ЗАТОВА.
    БЪЛГАРИЯ. Е. ДЪРЖАВА. НА
    СПЕКУЛАТА.
  • 65 Закривай

    18 1 Отговор
    Прясно мляко "Олимпус" - 4 лева за литър в Лидъл, 2.80 лв./л. в кварталното магазинче.
  • 66 Виви

    12 1 Отговор
    Изкупната цена на млякото падна под 1лев.Вкарват мляко от Украйна на 0.45-0.50ст.Лъжат, че се е вдигнал!!! Аман от ЛЪЖИ!!!
  • 67 Голям праз

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мне, не познаха":

    Как изчисли,че от 700 мл. мляко се прави 500 гр. кисело мляко? Изкупната цена на млякото е около 1 лев. Преведи година беше около 80 стотинки. Няма да засягам въпросите свързани с качеството и използването на добавъчни продукти.
  • 68 Не е така

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "един друг":

    Напротив вярно е малкия магазин не може да се пазари с производителя докато големите са в картел в условията си. Нещо от производителя стига двойно до нас. Е няма такъв транспорт и съхранение
  • 69 Иво

    7 1 Отговор
    Тоя говори глупости, кашкавал 0,400 гр. В техния фирмен магазин е 12,00лв. Във Фантастико е 11,00лв.
  • 70 кУмУнист

    6 0 Отговор
    Е как малките магазини слагат по 10 15% надценка и цената им е по скъпа от на веригите, значи производителя е печелившия, а не толкова магазините.

    Коментиран от #74

  • 71 Банкя

    13 0 Отговор
    След като им разрешават, зо да не ни дерат кожите? Те са безкрайно алчни, но къде е държавата? Или е по-добре да си стоят на топличко, пък народа "кучета го яли". Отвратително е положението в държавата навсякъде. Никой не си гледа работата и от това страдаме ние-хората. И до кога така ще я караме, или ще трябва да се излиза на улиците. Иначе само ще си пишем и резултата ще е нула. Явно от дума не разбират.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Българин

    10 0 Отговор
    Всеки търговец лъжи другия а всички търговци лъжат народа народа вече само си купува хлаб
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Иво.

    15 0 Отговор
    Прав е човека от мандрата до щанда в магазина, цените стават космически. Недопустимо! Но в тази държава последните 30 г. "контролът" никакъв го няма. На принципа, че било пазарна икономика, прекупвачи и търговци си спекулират колкото си искат, никой не им пречи!Цените в търговските магазини на големите вериги направо са смехотворни, скоро видях прясно мляко литър за 6.20 лв, кашкавал 300 гр. за 10 лв., 10 яица за 7, 50 лв., 1 кг. кисело мляко за 7.60 (всичките не са био) за лютениците да не говорим, по добре да ядем паржоли и т.н и т. н. Така е като няма котка, мишките ще си правят каквото искат!
  • 76 Никой

    6 4 Отговор
    че тя държавата се командва от Радевата кохорта.Нали те си назначиха свои хора в КЗП,Мин . на земеделието.БАБХ, КЗК,КФН. Ето ви социалистически капитализъм. Оее повече ръководен от бивши военни.Народа да мине ва вещева и хранителна разкладка.
  • 77 Държавните Институции, Органи, Служби

    12 0 Отговор
    Които трябва да контролират качеството и цените на Храните работят за Себеси и тези, които им дават пачките!? Всичко е Корумпирано до чистачката!! Докато не се изринат тези Корумпирани чиновници, нищо няма да се Промени!! ПРОБЛЕМА Е ОСНОВНО В Корумпирани те Чиновници!! Те Позволяват да се случва всичко това!!
  • 78 Гост

    6 2 Отговор
    Това го знаете отдавна, но мълчахте години, вероятно от страх, че валяка на баце и гроб ще ви смаже с помощта на каскета и цацата.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Не бях се сетил

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост13":

    Т....ар те хората отдавна си произвеждат кой каквото може и тези които имат условия го правят,тебе чакат ти да им кажеш.Л...АР
  • 81 Гълъб Донев да Прочисти тези Които тябва

    3 0 Отговор
    Да Контролират качеството и цените на
    да контролират качеството и цените на храните! Всичко е затънало в Корупция, ОПГ та и Картели! Поне да започва да разчиства тези Авгиеви Обори! Държавните Чиновници позволиха да се случва всичко това, да има Много го Спекула и да ядеме много некачествени храни!! Корумпирания чиновник, е най Вредното нещо в една Държава!! Казал гое Буров!!
  • 82 Производител

    2 0 Отговор
    Е нема да ви стъпим в тъпите магазини
  • 83 Опааа

    2 0 Отговор
    Всичко е 100% СПЕКУЛА!
  • 84 Джеси

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост13":

    Аз ако съм недоволен от твоя коментар дали мога да те гръмна
  • 85 шопендар

    0 1 Отговор
    БЪЛГАРИНА Е ТЪРПЕЛИВО ЖИВОТНО.ИЗТЪРПЯ БЕНЗИНОВИЦЕНИ,ТОКОВИ ЦЕНИ,ХЛЕБНИ ЦЕНИ,ЦЕНИ НА ОЛИОТО,ЦЕНИ НА ЦАР ХЛЯБ,И Т.Н.И НЕ ПОКАЗА НИКАКВИ ПРИЗНАЦИ НА НЕДОВОЛСТВО,САМО МРЪНКА ПОД СУРДИНКА.А ВЕРИГИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ХАОСА В ДЪРЖАВАТА,И НИ СМУЧАТ ПАРИЧКИТЕ.ТОЯ РАДЕФ КАКВИ ГИ СЪТВОРИ,БЕЗ ВОЙНА,И БЕЗ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ,НИ ДОКАРА ДО МИЗЕРИЯ
  • 86 Другият един

    3 0 Отговор
    В България органи които да наблюдават и контролират цените няма Има само едни уредени момчета и момичета да пият кафе и да играят в компютъра за което получават яка заплата Пък и нали искахме пазарна икономика и западна демокрация Е имаме ги Инфлацията в България си е направо привнесена по нареждане от Брюксел Нашите държавници са едни послушковци дето за чеп за зеле не стават но пък си получават яките заплати България от самодостатъчна некадърници те я направиха най големия вносител на западни боклуци Дори едни и същи стоки на запад и тук в едни и същи вериги са различни разбира се не в наша полза Събудете се бе безгръбначни политици Целенасочено ни затриват народа със всевъзможни нареждания от Брюксел и вие дреме те Скоро и черви и скакалци ще ядем и пак дреме те и слушкате
  • 87 Като

    0 0 Отговор
    взривим една- две и ще си седнат на гъзягите. Като няма държава, има народна любов