Last news in Fakti

5 Септември, 2013 17:22 6 110 0

Лего вече е вторият най-голям производител на играчки в света

  • лего-
  • играчки-
  • продажби

Компанията е отчела ръст от 13% в продажбите си за първите 6 месеца на тази година

Лего вече е вторият най-голям производител на играчки в света - 1
Снимка: Уикипедия

Датската компания Лего се превърна във втория най-голям производител на играчки в света, след като отчете 13% ръст на своите продажби, съобщава Би Би Си.

В първите шест месеца на годината компанията генерира продажби на стойност $1.8 млрд.  Това е повишение в сравнение с продажбите  на Лего за същия период през миналата година, което помогна на предприятието да измести  американския производител на играчки Хасбро.

Финансовите печалби на компанията за първото полугодие са на стойност $550 млн., а нейният пазарен дял е нараснал с 8.8%.

Базирания в Дания производител на играчки е контролиран от считания за най-богат датчанин Келд Кирк Кристиансен. Той е внук на създателя на компанията - Оле Кирк Кристиансен.

Повишаването на продажбите на Лего е било стимулирано от новата серия играчки на компанията - Legends of Chima. Те представляват племе от животни, които трябва да се конструират от пъзел във формата на блокчета.

Изпълнителният директор на компанията Йорген Виг Кнудсторп заяви, че постигнатите резултати са изключително обнадеждаващи, като се има предвид моментното развитие на световния пазар на играчки. В това число влизат и слабите продажби в началото на годината в най-развитите и големи  пазари за играчки в света, каквито са САЩ и Европа.

Въпреки това спадът на продажбите в Европа и САЩ е бил компенсиран от повишението в Азия, където през първите шест месеца на годината продажбите са отбелязали ръст от 35%.

Към момента най-голямата компания за производство на играчки в света е американския производител на куклите барби - Маттел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА