10 Март, 2023 19:15 996 6

"Дисни" се стреми да намали разходите за производство на филми и сериали

  • дисни-
  • разходи-
  • филми-
  • сериали

И да се съсредоточи върху качеството на продукта, а не върху неговия обем

"Дисни" се стреми да намали разходите за производство на филми и сериали - 1
Източник: Shutterstock

Главният изпълнителен директор на компания "Дисни" Боб Айгър възнамерява да намали разходите за производство на филми и телевизионни сериали и да се съсредоточи върху качеството на продукта, а не върху неговия обем, съобщи "Холивуд рипортър".

По думите му в момента компанията внимателно проучва всички аспекти и разработва стратегии за увеличаване на печалбата.

"Това се изразява в намаляване на "скочилите до небето" разходи за съдържание, независимо дали става дума за телевизионен сериал или филм", казва Айгър. Той също така добави, че тъй като се стреми да намали количеството на съдържанието, "Дисни" вече може да предоставя правата върху своите франчайзи на други студиа.

"Компанията е много силна, безспорно най-влиятелната марка в сферата на семейните развлечения", отбеляза изпълнителният ѝ директор, добавяйки, че когато потребителите видят игралната версия на "Малката русалка" през май, "ще си припомнят силата на бранда".

През 15-те си години като главен изпълнителен директор, Боб Айгър допринесе "Дисни" да се превърне в една от най-успешните и уважавани медийни и развлекателни компании. Той разшири наследството ѝ с придобиването на "Пиксар" (Pixar), "Марвел Ентъртейнмънт" (Marvel Entertainment), "Лукасфилм" (Lucasfilm) и "Туентиът сенчъри фокс" (21st Century Fox). По време на управлението на Айгър пазарната капитализация на компанията се е увеличила пет пъти, съобщи БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква

    6 0 Отговор
    Копровке, Щенкова. Има Ну Пагади. Натам вървят нещата нали?
  • 2 Тиква

    1 1 Отговор
    Като те гкедам на снимката - си за Дисни от всякъде.
  • 3 Хххххх

    7 1 Отговор
    - Филмът хубав ли е или е на " Дисни " ?
  • 4 Морко

    2 0 Отговор
    Старите филми на Дисни бяха хубави, но явно наистина са свили бюджета и напоследък са им много зле, не стават за гледане
  • 5 Криза

    4 0 Отговор
    Дисни объркаха изкуството с политиката. Ниска гледаемост на новите джендър продукции.
  • 6 Гошо

    4 0 Отговор
    Джендърската им политика се върза доста скъпо на "Дисни"