Last news in Fakti

23 Септември, 2013 08:40 1 401 0

Цената на тока във фризера поне до изборите

  • ток-
  • цена

Това, което правим е намаляване на неприсъщите разходи

Цената на тока няма да се вдига в ценовия период, определен от ДКЕВР – до юни-юли 2014 г. В това увери в „Здравей, България“ по Нова телевизия депутатът от „Коалиция за България” Таско Ерменков.

„Знаем, че енергетиката е на командно дишане, но когато във фокуса на управляващите е потребителят, усилията ще бъдат за това цените да се задържат”, заяви той в „Здравей, България”. „За потребител, който се намира в състояние на кома, единственият начин да го съживите е изкуственото дишане”.

По думите на народния представител от управляващото мнозинство в енергетиката има достатъчно резерви, в това число и от злоупотребите в енергетиката.

„Това, което правим е намаляване на неприсъщите разходи в стойността на енергията”, отбеляза Ерменков. По думите му правителството работи и по възможността скъпия ток от „Мариците” да пренасочен към износа.

Намеренията на управляващите да се справят със злоупотребите в енергетиката няма да намали цената на електричеството. Такова мнение сподели в „Здравей, България” по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Валентин Николов.

„Проблемът е друг. До 2020 г. трябва да вложим 1,5 млрд., за да могат топлоцентралите да изпълнят изискванията на Европейската комисия за замърсяването на атмосферата. Тези пари в момента ги няма в системата. От друга страна 5-ти и 6-ти блок (на АЕЦ „Козлодуй”) трябва да бъдат удължени… трябва да се влеят много милиони, за да можем да удължим техния живот”, посочи бившият директор на ядрената централа.

„За мен резерви в енергетиката няма”, категоричен беше представителя на бившите управляващи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА