Last news in Fakti

2 Май, 2023 14:37 3 543 30

Кирил Домусчиев: Инициативата на президента Клинтън е шанс за България

  • кирил домусчиев-
  • бил клинтън-
  • президент-
  • глобална инициатива

Бил Клинтън идва в България, за да призове към действия лидери от частния и публичния сектор чрез своята Глобална инициатива

Кирил Домусчиев: Инициативата на президента Клинтън е шанс за България - 1
Снимка: Хювефарма

"За мен е чест и привилегия да бъда домакин в София на среща от Clinton Global Initiative (CGI). Инициативата на президента Клинтън е шанс за България и бизнес лидерите в страната да бъдат част от търсенето на важните решения на глобални проблеми, като продоволствената сигурност, образованието и изменението на климата".

Това написа в профила си във Фейсбук главният изпълнителен директор на „Хювефарма“, председател на КРИБ и член на Консултативния съвет на Clinton Global Initiative (CGI) Кирил Домусчиев.

Както вече ФАКТИ писа, този месец президентът Клинтън ще посети България за свикване на Clinton Global Initiative (CGI) - проява, която събира лидери от частния и публичния сектор, които ще обсъждат възможности за справяне с належащите глобални предизвикателства. Срещата в София на 12 май, която ще се проведе в партньорство с Кирил Домусчиев, ще включва стартирането на нов Ангажимент за действие за стимулиране на инвестициите в сигурността на храните, образованието и решенията за климата.

Балканският полуостров е критичен регион в челните редици на много от глобалните предизвикателства, с които CGI се стреми да се справи, включително продоволствена сигурност, образование, изменение на климата и др. Проява ще проучи начините за справяне с тези предизвикателства и ще изгради нови, гъвкави партньорства.

Създадена от президента Клинтън през 2005 г., CGI изгради общност от дейци, които заедно предприемат действия по най-належащите предизвикателства в света. CGI работи с партньори за разработване на ангажименти за действие — нови, специфични и измерими решения. На срещата през 2022 г. — първата от шест години насам — членовете на CGI общността поеха повече от 140 ангажимента за действие за подобряване на достъпа до здравеопазване, подобряване на устойчивостта, създаване на възможности за заетост, подкрепа за презаселване на бежанци и др. Хювефарма беше представящ спонсор на срещата CGI 2022.

Президентът Клинтън беше първият действащ президент на САЩ, който посети България - през ноември 1999 г. По време на управлението на президента Клинтън България беше важен съюзник, особено по време на войната в Косово, когато Съединените щати ръководиха международна коалиция за спиране на преследването на косовските албанци. България подкрепи политиките на НАТО в Косово, по-специално въздушните удари през 1999 г., които доведоха до изтеглянето на югославските сили от Косово, преди да се присъедини към НАТО през 2004 г. По време на мандата си президентът Клинтън също настояваше за търговски споразумения за насърчаване на американските инвестиции в България и засилена помощ по Програмата за подкрепа на източноевропейската демокрация за напредък на фундаментални икономически и политически реформи.

"Очаквам в София да бъде поставено началото на нов Ангажимент за действие, който да бъде финализиран успешно на срещата CGI 2023 в Ню Йорк през септември.

Защото светът е изправен пред огромни предизвикателства, едно от които е продоволствената сигурност за постоянно увеличаващото се световно население. Прогнозите са за удвояване на глобалното търсене на ресурси в следващите 30 години. Това ще изисква иновации, насочени към опазване здравето на животните и поставяне на селското стопанство в центъра на вниманието.

По време на събитието в София на 12 май аз отново ще призова световните лидери да се концентрираме върху гарантирането на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди", заяви Кирил Домусчиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шанс за

    45 2 Отговор
    България ? Я , по - сериозно !
  • 2 Последния Софиянец

    44 2 Отговор
    Шанс да направи още един милиард.
  • 3 Русофил

    11 17 Отговор
    Клинтън призна, че е сгрешил като не е приел Украйна в НАТО. Сега замазва.
  • 4 ЕВРОНЮЗ

    32 5 Отговор
    Касета да арестува този терорист за падналата ракета в Горна Баня
  • 5 Американците

    34 4 Отговор
    ще погубят света
  • 6 Каква фамилия само

    28 4 Отговор
    Домус - сланина на Турски

    Коментиран от #11, #14

  • 7 Миника Левински

    23 0 Отговор
    И аз имах своя шанс с чичо Били.
  • 8 НИКО

    32 0 Отговор
    ДОМУС ДОМУС С КУФАРИТЕ С ПАРИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ СТАВА ЛЕСНО НО ЗАЩО МЪЛЧАТ ХОРАТА
  • 9 ха ха

    30 0 Отговор
    На Давос и Деду Шори някой си е продал душицата...
  • 10 ти да видиш

    29 0 Отговор
    Я глей ти Гела се заигравал с демократите и техните трансджендърклиматични "ценности"!
  • 11 провинциалист

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Каква фамилия само":

    От немски е - du muss (ти трябва), т.е. човек, на когото му се нарежда какво да прави.

    Коментиран от #26, #27

  • 12 СталиН

    23 3 Отговор
    Домуса е част от еврейската фармацевтична мафия за производство на следващото поколение "ваксини" за редуциране на населението - враг на народа и като такъв единствения лек е куршума
  • 13 Шаро

    32 1 Отговор
    "По време на събитието в София на 12 май аз отново ще призова световните лидери да се концентрираме върху гарантирането на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди", заяви Кирил Домусчиев."
    Той свинята за световен лидер се брои, бе. Тези се само забравиха!
    Знаете ли колко заплати дава в Разград, в химиите и отровите?
    850лв+150 купони и те осигуряват на минимална!!!
    Лидер...
  • 14 СталиН

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "Каква фамилия само":

    Домус на турски е прасе
  • 15 Колкото този Домус е шанс!?

    29 1 Отговор
    Най големият мошеник се загрижил за България, затова сме на това дередже-т.е., в калта!
  • 16 ОЛЯААААА

    19 1 Отговор
    МУТРИТЕ СЕ ОЛЯХА.
  • 17 Ажг

    20 1 Отговор
    продоволствената сигурност-фабрики за насекоми, образованието-джендъризъм и изменението на климата-нови данъци и отнемане правата на хората. Усещам,че Домусчиеви, ще станат насекомоядни.
  • 18 Тоя дришлъо,

    18 1 Отговор
    Го назначиха за милионер.Явно добре се отплаща след като не са го погнали от прокуратурата
  • 19 ФЕН КЛУБ РАЗГРАД

    6 3 Отговор
    КИРЕЕ,КЛЕКАЙ ЦСКА ШАМПИОН ТАКА Е ОТРЕДИЛА СЪДБАТА
  • 20 време е

    15 1 Отговор
    време е народа да излезе стига си ни мачкали разбойниците

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Какъв народ,

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "време е":

    не народ а ...!? Мъдрите са го казали, не аз! Сега се кефя, че и онези които се смятаха за богопомазани взеха да реват, да видят как са се чувствали хората, които не получават правосъдие. Днеска ги слушам, прокурорите не било ги страх и щели да продължат да защитават народа, виждаш какви наглеци, за явни престъпления прекратяват делата, сега реват като ощипани ученички, хак да им е. Ако сега се отърваватт от атентати, един ден няма да се отърват от народна революция, тогава ще получат възмездие.
  • 22 Шаро

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "време е":

    Рано е още. Сега ще скочат малко и ще ги смажат. Трябва всички да им опре ножа до гърлото и тогава. Ама като гледам забързват се процесите.
  • 23 Перо

    9 1 Отговор
    Няма какво да се подмазва главния криминален престъпник и държавен милионер на Клинтън! Той си мисли, че като инвестира откраднати пари в САЩ има вечен имунитет!!! “сУпорта” на Черепа ще го изненада лошо!
  • 24 Демократ

    4 4 Отговор
    Кирил Домусчиев е отровен на БКП велможа и назначен от БКП милиардери, приватизирал без пари държавното предприятие Биовет в Троян, с което сега се фута в САЩ. Много трагично за България е тези комунистически олигарси да се подмазват на САЩ, защото участват в държавната политика срещу САЩ, но това е стратегията на КГБ- да се разлага врага отвътре. Тръмп, американецът обслужващ Путин , който превърна Съединените Американски Щати в Разединени Американски Щати доказва колко ненадмината е перверзията на КГБ.
  • 25 Объркано Атлантиче

    11 0 Отговор
    "Клинтън ще посети България за свикване на Clinton Global Initiative (CGI) - проява, която събира лидери от частния и публичния сектор, които ще обсъждат възможности за справяне с належащите глобални предизвикателства. Срещата в София на 12 май, която ще се проведе в партньорство с Кирил Домусчиев, ще включва стартирането на нов Ангажимент за действие за стимулиране на инвестициите в сигурността на храните, образованието и решенията за климата.


    Ако не знаете какво означава това в контекста на дневен ред 2030 на глобалистите, ето ви превод:
    ❗️Сигурността на храните = налагане на храни от червеи и буболечки, изкуствено месо произведено с 3D принтер, ГМО и тн
    ❗️Образование = сексуализиране на децата, налагане на смяна на пола, драг куин в детски градини и училища, хомосексуализъм, педофилия
    ❗️Решения за климата = унищожаване на ферми, 15 минутни градове, климатични локдауни
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 факуса

    0 1 Отговор
    плати си задълженията крадецо
  • 29 ДУЧЕ

    0 0 Отговор
    Кире кажи на КИРЧО ОТ КРЕСНА ЧЕ ПАВЕТА ЩЕ ИМА В РАЗГРАД
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.