Last news in Fakti

7 Октомври, 2013 12:13 1 167 0

Греков: Животновъдите ще получат 49 милиона лева

  • земеделие-
  • греков-
  • животновъди-
  • пари

От сектора искат среща с премиера Орешарски, нямали разбиране от земеделското министерство

Греков: Животновъдите ще получат 49 милиона лева - 1
Снимка: БГНЕС

На 16-и октомври ще бъдат изплатени 49 милиона на животновъдите. Това обеща министърът на земеделието Димитър Греков в предаването на БНР "Преди всички".

През първата десетдневка на януари ще бъде изплатена останалата част, посочи още министърът. Тези пари ще бъдат от новия бюджет.

А след 1-ви декември ще бъде изплатено специфичното подпомагане за млечния сектор - 40 милиона лева.

В следващия период ще работим за отрасъла - за издигането му на друго ниво. Разсрочили сме лихвите за по-дълъг период. Но трябва да се изплащат поне лихвите, каза още министър Греков. По думите му всяка седмица се правят срещи с хора от отрасъла.

Преди това в предаването председателят на Сдружението на млеко- и месопроизводителите Танчо Колев заяви, че животновъдите искат да получат по-рано предвидените за тях субсидии. По техни изчисления необходимата сума за това е 45 милиона лева. От сектора искат среща с премиера Пламен Орешарски по въпроса и се надяват тя да се осъществи до 10-и октомври. Срещата се налага, тъй като до момента няма отговор на исканията им от земеделското министерство, заяви Колев и добави: „Откакто Греков е министър, разбиране от министерството нямаме никакво. А едни пари, които не са дадени навреме, по-добре е да не се дават изобщо”.

Танчо Колев посочи, че ако исканията им не бъдат изпълнени, животновъдите са готови да тръгнат на протести и блокиране на пътища. „Ако ние тръгнем с тракторите към София, ние ще блокираме пътища, защото те ще аварират още на първите стотици метри от магистралата”, посочи Танчо Колев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА