Last news in Fakti

14 Юли, 2023 13:01 1 206

Стартира лятната стажантска програма на Електрохолд

  • електрохолд-
  • програма-
  • стажанти

Над 30 участници се включиха в 15-тото издание на инициативата, чиято цел е да подпомогне бъдещата им реализация в сферата на енергетиката

Над 30 стажанти се включиха в 15-тото издание на лятната стажантска програма на Електрохолд, която беше официално открито на 13 юли 2023 г. в Техническия учебен център на ЕРМ Запад в София.

Летните стажове в компаниите на Електрохолд са платени и целят да насърчат младежите да изберат професионална реализация в сферата на енергетиката. Стажантите имат възможност да се запознаят с дейността на Електрохолд, да придобият нови знания и умения, както на теория, така и на практика. Те се включват в реалната работна среда в различни звена като тази година близо една трета са насочени към дирекция „Експлоатация и поддържане на мрежата“ в ЕРМ Запад.

„Това, което придава същност на една компания, са хората. Сега в енергетиката се извършва трансформация, чиято цел е енергията да се произвежда там, където се потребява. Вие ще сте свидетели на тази трансформация. Няма рецепта или предписание как да се осъществи тя. Вие ще бъдете тези, които ще взимат и изпълняват решенията. Работете с ентусиазъм и обичайте работата си“, каза по време на откриването на програмата Георги Миков, изпълнителен директор на ЕРМ Запад.

„Бъдещето е електрическо, което означава, че вие сте си избрали правилната професия“, каза Карел Крал, главен изпълнителен директор на Електрохолд България. „Енергийните компании са изправени пред множество нови предизвикателства, свързани с процесите на декарбонизация, дигитализация и децентрализация. Младите хора са изключително необходими за успешната реализация на промените в сектора“, допълни той.

Платените летни стажове са една от най-дългогодишните инициативи на Електрохолд в подкрепа на професионалното образование и създаването на подготвени и мотивирани хора за българската електроенергетика.

Откакто е създадена през 2008 г., през стажантската програма са преминали почти 1000 участници, а над 200 са намерили професионалната си реализация в дружествата на Електрохолд в България. Някои от тях вече заемат и ръководни позиции.

Корпоративни комуникации и маркетинг

Електрохолд България

е-mail: [email protected]



Свързани новини