Last news in Fakti

19 Октомври, 2023 10:51 3 153 5

Една от най-големите държави строи 1300 км железопътна мрежа

  • казахстан

Казахстан ще изгради трасето за 3 години

Една от най-големите държави строи 1300 км железопътна мрежа - 1
Снимка: Shutterstock

Казахстанските власти планират да положат 1300 километра нови железопътни линии през следващите 3 години като част от китайската инициатива „Един пояс, един път“. „Казахстан е твърдо ангажиран с по-нататъшното насърчаване на високите цели на "Един пояс, един път". В рамките на 3 години планираме да положим 1300 км. нови железопътни линии. Планира се откриването на трети железопътен контролно-пропускателен пункт на китайската граница, както и изграждането на нови сухи пристанища", каза президентът на Казахстан Касим-Жормат Токаев, отбелязвайки, че всичко това са реални проекти за свързване на големи икономически проекти на Казахстан с глобалните китайска инициатива.

Според президента е необходима активна съвместна работа за по-нататъшно нарастване на търговския оборот в рамките на проекта „Един пояс, един път“. "Трябва да хармонизираме тарифната политика и да създадем благоприятни условия за инвестиционно сътрудничество. Партньорството в рамките на инициативата Digital Silk Road, което всъщност е нов глобален проект, отваря големи възможности. Уверен съм, че изграждането на нов модел на дигитално и интелектуално взаимодействие ще допринесе значително за иновативното развитие на нашите икономики“, отбеляза лидерът на Казахстан.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    24 1 Отговор
    Ние строим АМ Хемус от 1974г.,

    Коментиран от #5

  • 2 мхм

    15 2 Отговор
    Строим Хемус от 1974г ама той е с дължина 418 000м, а тия строят някакви си 1300км за 3 години :)
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    9 1 Отговор
    Ем не купуват джепане на артия и си влагат бюджетни пари в нещо реално !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стоян

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    До 1 ком - питай кумунягите и путинофилите защо е така и защо от 1974 не я построиха а чакаха Борисов да я започне наново 2020 гд