Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 09:15 2 164 7

Българска компания ще участва в разширяването на интернет покритието във Великобритания

  • българия-
  • великобритания-
  • интернет-
  • широколентов интернет

Целта е да бъде изграден широколентов достъп до 780 000 домакинства

Българска компания ще участва в разширяването на интернет покритието във Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Българска компания подписа нов договор със CityFibre за участие в британския Project Gigabit на стойност 45 млн. EUR, като част от програмата на британското правителство BDUK (Building Digital UK). Project Gigabit има за цел да постигне 85% интернет покритие до края на 2025 г. в по-отдалечените райони на Великобритания, достигайки до 780 000 домакинства.

CityFibre е избрала българската компания като един от основните си партньори за първия етап от строителството по правителствената програма Project Gigabit на стойност 5 млрд. паунда. Целта на тази инициатива е да се изгради важна инфраструктура с гигабитов капацитет в селските райони, като се гарантира, че дори най-отдалечените общности имат достъп до бърза и надеждна широколентова връзка. До момента българската компания има завършени проекти за CityFibre на стойност от над 56 млн. EUR, а за в бъдеще новите възлагания по Project Gigabit се очаква да надхвърлят значително този обем.

Българската компания допринася със своя експертен опит за цялостното покритие на община Съфолк, където над 42 000 домакинства ще се възползват от високоскоростната интернет свързаност. Този проект е в съответствие с целта на правителството на Обединеното кралство за постигане на над 85% покритие с гигабитов интернет до края на 2025 г. и на национално покритие до 2030 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булгар-гар

    13 1 Отговор
    И защо се крие името на тази "българска компания"? За да не лъснат интригите ли?

    Коментиран от #7

  • 2 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    10 1 Отговор
    ДА НЕ БИ ТАЗ КОМПАНИЯ ДА Е СВЪРЗАНА С КМЕТО НА СОФЕТО
  • 3 Еми тъй е

    6 1 Отговор
    Англичаните не могат да намерят местни желаещи да прокопават каналите за полагане на кабелите,та се наели от нашите "братя" съграждани да свършат тая работа!

    Коментиран от #6

  • 4 Голямо партньорство!

    4 1 Отговор
    Англичаните ще приберат парите, а за жълти стотинки, българите ще свършат работата! Типично по англосаксонски! Още по-лошо е, че и в България, пак англичаните са страна по договорите, а българите - пак будалите подизпълнители!
  • 5 съмнителен

    2 1 Отговор
    има нещо гнило според мен
  • 6 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Еми тъй е":

    Има много полски и румънски подизпълнители, които вършат тази работа.
    Иначе уж БРЕКЗИТ ама пак източноевропейци им вършат нещата.
  • 7 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Булгар-гар":

    навярно шиши да не я прелапа , затова 🤷‍♂️