Last news in Fakti

16 Декември, 2023 07:50 1 118 6

В Банско официално откриват зимния сезон

  • банско-
  • ски-
  • зимен сезон

Началото ще бъде поставено с игри на Бъндеришка поляна, а гости на тазгодишното откриване са ски легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели

В Банско официално откриват зимния сезон - 1
Снимка: Банско ски

По традиция богата програма бележи началото на зимния туристически сезон в Банско. Началото ще бъде поставено с игри на Бъндеришка поляна, а гости на тазгодишното откриване са ски легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели, предаде БТА. От 11:00 часа ще бъде даден старт на състезанието „Влез в отбора на шампиона“, час по-късно е масовото спускане на ски звездите и децата от ски училище „ЮЛЕН“. От 12:00 е концертът на Михаела Филева, а от 13:00 започва играта „Ловци на съкровища“.

Откриването на зимния сезон ще продължи и на централния площад в Банско от 17:30 часа с кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия. От 18:00 часа ще бъде официалното откриване с официалните гости и ски легендите Дебора Компаньони и Марк Жирардели.

За БТА маркетинг директорът на концесионера на ски зоната „ЮЛЕН“ АД Иван Обрейков коментира, че за откриването ще работи лифтът и част от пистите. Поради недостатъчен сняг не всички писти ще бъдат отворени, но интересът на любителите на зимните спортове е голям и се очакват много посетители.

Тази година още от средата на ноември започнахме да заснежаваме, посочи Иван Обрейков. Той допълни, че е сменена част от инсталацията за технологичен сняг с оръдия, които са двойно по-производителни при необходимите минусови температури.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 2 Отговор
    С чорба от 50 лева :)
    Ден година храни!
  • 2 Курорта

    8 1 Отговор
    Банско курорт с най-лошата инфраструктура.Няма къде да се паркира,кучета навсякъде все едно сте в някакво западнало село.Пък за цени да не говорим.
  • 3 Банско

    5 0 Отговор
    отдавна не е БАНСКО !
  • 4 Атанас

    1 2 Отговор
    Бойко Герба да среже лентата.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Юлия

    0 0 Отговор
    Ех, че беше яко, толкова сняг отдавна не сме виждали.