Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Декември, 2023 21:30 1 932 8

Великобритания спира вноса на диаманти от Русия и износа на стоки за военни или промишлени цели

  • великобритания-
  • русия-
  • диаманти-
  • забрана-
  • внос

Решението влиза в сила от 1 януари 2024 година

Великобритания спира вноса на диаманти от Русия и износа на стоки за военни или промишлени цели - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Великобритания въвежда забрана за внос на диаманти от Руската федерация от 1 януари 2024 г. Това се казва в изявление на британското външно министерство.

„Правителството на Обединеното кралство въвежда законодателство за забрана на вноса на диаманти от Русия и планира да въведе забрана за спомагателни услуги за метали, когато това може да бъде направено съвместно с международни партньори“, се казва в съобщението.

Още новини от Украйна

Забраната за внос на руски диаманти ще влезе в сила от 1 януари 2024 г. Освен това Лондон обяви забрана за износ в Русия на стоки, които могат да се използват за „военни или промишлени цели“, включително машинни части и електронни продукти. По-специално беше забранено оборудването за производство на печатни платки.

Общо от началото на руската специална военна операция в Украйна Обединеното кралство е поставило в черния списък повече от 1800 руски физически и юридически лица, включително 29 банки, които представляват 90% от руския банков сектор. Британското външно министерство съобщи, че в резултат на санкциите вносът на руски продукти в кралството е намалял с 94%, а британският износ за Руската федерация със 74% спрямо данните за 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    17 2 Отговор
    Леле, каква невероятна великобританска драма...
  • 2 Сатана Z

    15 2 Отговор
    Кучетата си лаят,а керванът си върви.А догодина
    Торите губят изборите с много и завинаги.Лейбъристите водят с 17% на Индийската мафия,превзела правителството на УК.
    Ще си джиткат търговищката през трети страни,Да ме са улави да спрат този печеливш бизнес.
  • 3 Читател

    13 1 Отговор
    Смях, същото като петрола
  • 4 Иванов

    17 1 Отговор
    Ако нещо се доказа през последните десет години е, че Русия освен врагове, има приятели. Не случайно печалбитет руския петрол и руския газ през последните години се увеличиха. В края на краищата като икономика Русия си е самодостатъчна - тоест, ако си представим, че няма никоя друга държава в света, Русия ще има всичко, за да съществува.
  • 5 Голям праз

    10 0 Отговор
    Русия ще изнася за Индия, а от Индия в UK. И по обратният път. Англичаните научиха Индийците на Няма вечни приятели, има вечни интереси. А и от БРЕКЗИТ насам - не малко международни финансови институции се изнесоха от UK. Така че и те бавно, но постоянно вървят надолу като икономика. От началото на войната май всички Европейски икономики са с отрицателен прираст.
  • 6 Голям праз

    3 1 Отговор
    Пука ми че ми дреме за диамантите във англия
    Да се оправят както искат
    Къде е новината?
  • 7 Перо

    5 0 Отговор
    Диамантеният бизнес е на еврейската и арменска мафия! Така че количествата /през посредници/ няма да паднат, но цените и печалбите от черната борса ще скочат драстично по целия свят! Ефектът от санкцията е нулев!
  • 8 Кралуцата

    1 0 Отговор
    Кога UK ще си върне държавата , пакита кметове, роми премиери или да се преименуват
    на ,,Бхарат,,