Last news in Fakti

18 Декември, 2013 18:14 1 462 0

Уволнени корабостроителни работници протестират

  • уволнени-
  • корабостроителни-
  • работници-
  • протестират-
  • прокуратура

Омбудсманът на Бургас е начело на протеста

Омбудсманът на Бургаска област Таньо Костадинов поведе уволнените служители на предприятието „Бургаски корабостроителници“  пред  Първа инвестиционна банка, съобщи "Грамофона". Той и трима от бившите служители на завода влязоха, за да потърсят някой от ръководството. След около 5 минути Костадинов и уволнените служители напуснаха клона на банката разочаровани. „Казаха ни, че ръководството е в София, а ние пък си искаме парите!“, заяви един от уволнените работници.

Хората заявиха категорично, че още утре отново ще се съберат пред клона на банката точно в 12 часа.

Припомняме, че в 15 часа в областна управа се състоя среща с бургаския губернатор и шефа на Инспекцията по труда Павлин Васков. „Предприели сме действия с помощта на полицията да бъде издирено  ръководството на Бургаски корабостроителници.  След като бъдат докарани, да видим кои са те, тогава ще продължим диалога. В момента няма с кого да говорим. Може да стоим с часове, да си разкъсваме дрехите, но не можем да вземем решение“, заяви пред всички областният управител. И допълни: „Вярвайте в държавата! Ако държавата не стои зад вас, няма кой да стои. Държавата ще свърши всичко, което трябва“.

По време на срещата стана ясно, че две бургаски адвокатски кантори са проявили желание  безплатно да защитават работниците в съда.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА