Last news in Fakti

26 Декември, 2023 04:39 2 102 4

Швейцария посреща рекорден брой туристи

  • швейцария-
  • туризъм-
  • гости

За първи път в историята може да бъдат отчетени над 40 милиона хотелски гости

Швейцария посреща рекорден брой туристи - 1
Снимка: geneve.com

Швейцария е на път да посрещне тази година рекорден брой туристи, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"За първи път в историята на швейцарския туризъм може да отчетем над 40 милиона хотелски гости тази година", каза директорът на националната туристическа асоциация (Switzerland Tourism) Мартин Нидегер. Той призна, че след края на пандемията от новия коронавирус никой не е вярвал, че е възможно секторът да се възстанови толкова бързо.

С особени високи темпове се увеличава броят на американските посетители. Те са втората по големина чуждестранни група след германците, като при това бързо скъсяват разликата.

Силната швейцарска валута вече не играе толкова важна разубеждаваща роля, тъй като заради високата инфлация по света цените са се повишили чувствително навсякъде, обясни Нидегер.

В същото време инфлацията в самата Швейцария е по-ниска. Тя е била 2,8 процента миналата година, а през тази се очаква да продължи да пада.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дупничанин

    0 1 Отговор
    Ега ти заглавието. Ти да не си Йода?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гориил

    3 1 Отговор
    За американците и германците пътуването по света стана твърде скъпо. Освен това пътуването в глобалния юг е опасно.В Тайланд и Камбоджа най-много са китайците, а в Турция и арабските курорти руснаците.
  • 4 Анонимен

    2 2 Отговор
    В момента съм в Тайланд за 1 месец. Няма сила на света, която да ме накара да харча парите си в Европа, най-вече в България.