Last news in Fakti

28 Декември, 2013 09:32 1 243 0

Италия задължи Google да плаща данъци

  • италия-
  • google-
  • данъци

Италия е първата европейска държава, която задължава Google да плаща данъци. Това стана възможно след поправка в местното законодателство, която позволява събирането на данъци от най-голямата интернет търсачка в света. Промяната влиза в сила от 1 януари 2014 г.

Италианското правителство ще задължи всички големи интернет търсачки да прекарват рекламата си през местни PR агенции. Досега американската корпорация използва за това агенции от други държави, за да плаща по-ниски данъци.

Между 100 и 150 млн. EUR се очаква да влизат годишно в италианския бюджет след влизане в сила на поправката, изчисляват икономисти.

Много обаче са и противниците на подобна мярка. Те я окачествяват като непродуктивна и явяваща се в разрез с изискванията на единния европейски пазар. Не малко са и тези, които се опасяват от оттеглянето на големи корпорации от Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА