Last news in Fakti

24 Януари, 2024 10:21 1 306 2

По-строг надзор над китайския финансов сектор

  • китай-
  • финанси-
  • сектор

Националната администрация за финансово регулиране ще подкрепя финансирани от чужбина институции

По-строг надзор над китайския финансов сектор - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Националната администрация за финансово регулиране (NAFR) на Китайската народна република ще засили надзора върху финансовия сектор на Китай.

„NAFR ще засили своя надзор върху финансовия сектор и ще се координира с други съответни органи, за да постави всички финансови дейности под надзор в съответствие със закона“, казаха в изявление от ведомството, разпространено от Синхуа.

В същото време „страната непрекъснато ще разширява институционалната отвореност на финансовия сектор“. По-специално, агенцията обеща да подкрепя финансирани от чужбина институции „с изключителен опит в управлението на капитала“ в определени индустрии, включително грижи за възрастни хора и здравеопазване.

Както посочва NAFR, Китай ще се възползва напълно от своя гигантски пазар и ще концентрира висококачествени финансови ресурси по целия свят.

Освен това Държавният орган за финансово регулиране подчерта значението на ефективното предотвратяване и неутрализиране на големи финансови рискове.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    По-специално, агенцията обеща да подкрепя финансирани от чужбина институции „с изключителен опит в управлението на капитала“ в определени индустрии, включително грижи за възрастни хора и здравеопазване. СИГУР РУСКИ !
  • 2 ЯМБОЛИЯ

    1 1 Отговор
    Китайската индустрия като сапунен балон изгърмя. Бързо следват разрухата на икономиката на СССР и целия СИВ. Комунизъм и индустрия са несъвместими.