Last news in Fakti

15 Март, 2024 10:21 1 551 3

Apple с важна крачка към изкуствения интелект

  • apple-
  • ai-
  • изкуствен интелект-
  • стартъп-
  • канада-
  • сащ

Купи канадски стартъп

Apple с важна крачка към изкуствения интелект - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската технологична корпорация Apple придоби канадската стартъп компания DarwinAI, която се занимава с разработки в областта на изкуствения интелект (AI), съобщи Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Сделката е осъществена в началото на 2024 г., оттогава няколко десетки служители на DarwinAI са се присъединили към основното подразделение на Apple, а един от основателите на компанията - Александър Уанг, е получил поста директор.

Привлекателността на стартъпа произтича от създаването на по-малки, по-бързи AI системи. Това се превърна в ценен актив за Apple, която вгражда и развива изкуствен интелект на своите устройства, а не изключително в облака. Към операционната система iOS се добавят функции, базирани на генериращ AI.

DarwinAI е основана през пролетта на 2021 г. в град Ватерло (Онтарио). Компанията е събрала над 15 млн. USD финансиране към 2022 г., според канадската стартираща общност Communitech. Стартъпът успя да разработи редица AI технологии, включително визуално проследяване на компонентите по време на тяхното производство, и си сътрудничи с предприятия като американските Lockheed Martin и Intel.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ден

    1 1 Отговор
    Не благодаря на тези не купувам нищо!
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    това,което са ви пуснали и му казватеЧат Джи пи ти няма нищо общо с изкуственият интелект,който е създаден от Айби ем и се използва в момента във войната .Същият ще бъде използван за създаване на живот на планети извън земята и най вероятно ще бъде създаден такъв!
  • 3 7372727272

    2 0 Отговор
    Калкулатор с алгоритми и скриптове къв интелект е тва е ? Тва си е пълна илюзия.