Last news in Fakti

21 Януари, 2014 17:03 2 772 0

АББА каза „Не” на парите в брой

  • абба-
  • пари-
  • кеш-
  • кредитна карта

Музеят на легендарната група АББА, който се намира в Стокхолм, повече няма да приема пари в брой. Всеки, които иска да посети къщата, в която са се родили едни от най-хубавите песни на всички времена, ще трябва да си носят кредитна карта. Причината за промяната обяснява един от основателите на музея и бивш музикант на групата – Бьорн Улвеус: „Това е моята принципна позиция. Общество, в което има по-малко пари в брой, ще има и по-малко парични измами, тъй като кражбата ще стане по-трудна. Отсъствието на кеш пари ще усложни живота на наркотрафикантите и хора, които търгуват с други нелегални стоки”.

Улвеус споделя, че самият той от години се е отказал от книжните пари. Единственото неудобство, което изпитва е, че когато трябва да си вземе количка в супермаркета трябва да разполага с монета.

Преимуществото за посетителите на музея на АББА е, че плащайки чрез кредитна карта получават 5% отстъпка от цената на входния билет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА