21 Май, 2024 11:07 1 341 21

Залагаме на чуждестранни блогъри да спасяват туризма ни

  • българия-
  • узбекистан-
  • туристи-
  • блогъри-
  • реклама

Висок потенциал за привличане на туристи от Узбекистан

Залагаме на чуждестранни блогъри да спасяват туризма ни - 1

Узбекистански турагенти, блогър и снимачен екип проучиха възможностите за туризъм у нас. От 10 и 17 май, гостите посетиха голяма част от курортите по нашето Черноморие, както и ключови културно-исторически забележителности в градовете София и Пловдив, по покана на българското министерство на туризма.

С провеждането на обиколката по българското Черноморие, узбекистанските тур агенти успяха по-подробно да се запознаят с предимствата на предлаганите туристически продукти в страната, още преди официалния старт на летния сезон у нас.

Залагаме на чуждестранни блогъри да спасяват туризма ни

Информационният тур включваше посещения на градове и курортни комплекси: Равда, Св. Влас, к. к. Слънчев бряг, Обзор, Поморие, Созопол, Несебър и Оризаре. Друг акцент от програмата бяха посещения на Пловдив и София, където участниците успяха да се запознаят с възможностите за провеждане на други видове туризъм в страната, освен морски: културно-исторически, планински, SPA и балнео и други.

Залагаме на чуждестранни блогъри да спасяват туризма ни

Потенциалът за привличане на туристи от Узбекистан е сериозен. Страната има над 36 млн. жители, което е и една от основните причини Министерството на туризма да организира и координира провеждането на опознавателен тур по българското Черноморие именно с участници от този пазар. В допълнение на усилията на министерството, развитието на узбекистанския пазар ще бъде подкрепено и със стартиране на нова чартърна програма за директни полети от Ташкент до Бургас и обратно. Полетите ще се извършват един път седмично от 15.06 до 07.09.2024 г. Изпращащ туроператор ще бъде Asialuxe Travel, чиито травъл агенти участваха в проведения тур по Черноморието.

Залагаме на чуждестранни блогъри да спасяват туризма ни


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Извинявам се, но

    19 0 Отговор
    какъв ни е туризма? По морето кафяв, по планините не е по добре, само се огледайте около пътеките каква е мърсотия... И това да го рекламират... Трагедия...
  • 2 Арсен

    17 0 Отговор
    Живея в планина и мразя съботите и неделите, а също и националните празници, защото плъзват масово глисти/туристи, пътеките и храстите побеляват от салфетки. След национален празник ни отнема три дни да почистиме пътеките по който се разхождаме защото е нетърпимо... А за градското ни фекалното черноморие...

    Коментиран от #5

  • 3 име

    9 1 Отговор
    Единствено за културно-исторически ставаме. Едва ли в узбекистан не са виждали бетон на кубици, че да им е интересно бетономорието и кафявоморието. Но пък може да разгледат хората, поне да видят какво не трябва да допускат в държавата си.
  • 4 Пешо Гошов

    7 0 Отговор
    В България никой нищо не разбира от туризъм! Блогъри и турагенти от европа и щатите идват всяка година през април - май и октомври- ноември, до сега несъм видял някой от тях да се движи организирано. Това сигурно министерството го е копирало от КНДР- там е така.
  • 5 от Камен Донев

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Арсен":

    Ганьо ходи сред природата. След като туристите се доберат с кола до някоя полянка или хижа, опъват софрата, почва се едно ядене и пиене и като приключат, се започва същинското ходене сред природата....с приклякания!

    Коментиран от #14

  • 6 Време е!

    5 0 Отговор
    Туризма трябва сам да се спаси, с качество, интериор,екстериор и мн. др.. Кога започват да се събарят строени с крадени пари, къщи за гости,хотели и т.н.
  • 7 Вервайте ми!

    10 0 Отговор
    Никой не иска да се мокри в септичната яма Черно море!
  • 8 Привет от Турция

    3 2 Отговор
    Ултра ол инклузив 1000лв ,7 нощувки плюс самолета ! Обслужване топ,чистота топ,алкохол :водка Смирнов ,уиски jb , и много други аз това пия просто и каквото още ти е кеф. Хубава храна ,програма всяка вечер,сянка и ресторант на плажа free . Нашето трябва да се бутне и да се изгради всичко на ново с пречиствателни станции , инфраструктура и всичко . Ясно е ,че това ще стане само когато всички спрат да ходят по нашето море което предлага меко казано никаква услуга за много пари. Лично мнение не ангажирам никой.Миналата година и май и октомври бях и просто съм много доволен а тази година е топ хотела

    Коментиран от #15, #16

  • 9 Умирам от смях

    11 1 Отговор
    Узбекистанските туристи не ми изглеждат много платежоспособни. В централния склад на Кауфланд назначиха сума ти узбекистанци готови да работят за 1000 лева. Смятай кви туристи ще са.
  • 10 Ххххххххххххх

    10 1 Отговор
    Българския туризъм е мъртъв. Проумейте го!
  • 11 Българин

    3 2 Отговор
    Те узбеките се свикнали на мръсотия хехе и имат здрави стомаси да поемат сюр гюна
  • 12 Исторически парк

    3 1 Отговор
    То по бедни туристи от тях няма.. 1 германец = 100 узбеки
  • 13 Ивелин Михайлов

    3 1 Отговор
    Залагаме на най оръфсните и неплатежоспособни туристи.. то други няма да се надъхат
  • 14 Ние белите европейци

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "от Камен Донев":

    Също сереме бе...
  • 15 Абсолютно прав

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Привет от Турция":

    От години ходя само там и никога не е имало проблем.
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Привет от Турция":

    По-природно крайбрежие, от Българското Черноморие няма, въпреки бетона...Турските мoрcки курортни центрове са изкуствено създадени с цената на милиардни инвестиции.. В Гърция е добре за разглезени любители на натурализма... За урбанизираните крайбрежия на Испания, Франция, Италия и т. н. нямам думи...Нe рaзвивaмe пълнoцeннo уникaлнитe ни и СПЕЦИФИЧНИ прирoдни дaдeнocти нa чeрнoмoриeтo, кaтo пoчнeш oт дурaнкулaшкитe блaтa, пeщeритe нa Яйлaтa, лoнгoзнитe гoри, мнoжecтвoтo прaиcтoричecки aрхeoлoгичecки oбeкти, oбилнaтa минeрaлнa вoдa и cтигнeш дo тaйнcтвeнaтa, дeвcтвeнa и oмaгьocвaщa Cтрaнджa...това изреждане е непълно за да не се насочват печалбарите.
  • 17 флипп

    4 4 Отговор
    Истината е, че в желанието си да бъдат добри слуги, нашите продажници преключиха туризма завинаги с изгонането на руснаците. Това беше, но пък имаме чужди окупационни войски да ни тъпчат и амуджи да колят децата ни така че...
  • 18 Нашите са им платили екскурзията

    2 0 Отговор
    Узбеките са по бедни и от църковните мишки.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин

    2 0 Отговор
    Преди 2 седмици с един приятел се отбихме на Златните за няколко часа. Тъкмо бяха започнали да идват първите немци. Не бях стъпвал от много години, но селянията си е същата. Бяха опънали сергиите с китайски и турски ментета, а на плажа спокойно си се изливаше поредната канализационна тръба. Пракинг - 4 лева на час. Ако искаш. Седнахме на едно заведение, поръчах си пържола с картофки. Месото беше вмирисано, а картофките изгорели, най-вероятно пържени в мазнина от преди 2 сезона! Кафето супер блудкаво, иначе е 4 лева. Поисках сметанка, поне малко да му оправя вкуса - нямали никаква сметана! Е, как да отидеш в подобна дупка!
  • 21 122333

    2 0 Отговор
    Узбеките обичат в Турция,има кинти от Русия и притенции. айде къде са богатите французи, ква стана тя чакат на 40-милионен вече Узбестан,колонията Русия , БРИКС победи