Last news in Fakti

7 Март, 2014 22:54 1 580 3

Симеон Дянков влезе и в руската ВТБ

  • симеон дянков

Москва е благодарна на онези политици, които са се застъпвали за руските интереси в чужбина. Христоматиен принцип е бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер

Бившият вицепремиер и финансов министър в правителството на Бойо Борисов Симеон Дянков влезе в Надзорния съвет на руската ВТБ, съобщи руският вестник „Комерсант”.

В Надзорния съвет на ВТБ финансистът ще замени бившият заместнк-директор на Централната банка Генадий Меликян. В качеството си на независим член, Симеон Дянков е бил предложен от главния акционер във ВТБ – държавната „Росимущество”.

От финансовата институция в момента отказват коментар за назначението.

Финансовата институция, наричана в медийни публикации „банката на Путин”, участваше в сделките за „Булгартабак” и БТК и притежава близо 10% от Корпоративна търговска банка, припомня бТВ.

Преди дни банката излезе от тютюневия холдинг, като продаде дела си на физическо лице, чиято самоличност не беше разкрита от Комисията за защита на конкуренцията.

Анализатори отбелязват, че Москва е благодарна на онези политици, които са се застъпвали за руските интереси в чужбина. Христоматиен принцип е бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер, който след излизането си от политиката, влезе в „Газпром“.

Симеон Дянков в момента е ректор на Московската икономическа школа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Мале горките закъсаха го ...
  • 2 Монго

    1 0 Отговор
    Е тоя ще им разкаже играта...
  • 3 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    некадърник