Last news in Fakti

8 Март, 2014 11:28 1 534 0

Кръстьо Петков за "Кремиковци": Мъртвец не може да се съживи

  • кремиковци-
  • рестарт-
  • идея-
  • мъртвец

Петьо Блъсков определи като пълна глупост идеята за рестарт на комбината

Кръстьо Петков за "Кремиковци": Мъртвец не може да се съживи - 1
Кремиковци
Да се говори за възстановяване на металургичния комбинат "Кремиковци" в предишните му мащаби е като да се говори за възкресяването на мървец. Това заяви в студиото на "Факторът Кошлуков" по TV 7 проф. Кръстьо Петков. В плановете за реиндустриализация Европа няма предвид да съживяваме старите предприятия, като "Кремиковци" и "Химко", високотехнологичната индустриализация се нуждае от нови предприятия, категоричен е проф. Петков. 
 
Работна група към икономическата комисия в Народното събрание (НС) ще излезе със становище възможно ли е "Кремиковци" да заработи отново. От "Атака" предлагат с рестарта на комбината да се заеме правителството. Проекторешението предвижа спешни мерки за възобновяване на част от производството, след продажбата на комбината през 2011 г. По-голямата част от него не работи още от 2008 г., а по-късно беше обявен в несъстоятелност и разпродаден след поредица от неуспешни търгове.
 
Предложението на "Атака" за рестарт на "Кремиковци" в момента се прави, защото идват избори, категоричен е доц. Минчо Христов. Според него отделни части от комбината могат да заработят, но не това е основният проблем. Заводът беше препродаван и източван безобразно в продължение на години и крадците, които извършиха това, трябва да бъдат наказани, заяви доц. Христов, като призова да се търси отговорност от политиците. Частичното възстановяване е възможно, но не и от корумпирани управляващи, подчерта той. 
 
Според журналиста Петьо Блъсков предложението за възстановяване на "Кремиковци" е поредният случай, в който политиците се занимават с икономика, въпреки че нищо не разбират от материята. Той определи като пълна глупост идеята за рестарт на комбината. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА