15 Септември, 2024 13:03 11 269 12

Нидерландска компания, която инвестира в Стара Загора, получи сертификат за инвеститор клас „Б“

  • стара загора-
  • нидерландия-
  • инвеститор

Общината работи по проект „Изготвяне на Стратегия за развитие на предприемачеството, иновациите и дигитализацията в област Стара Загора и пътна карта за нейното изпълнение

Нидерландска компания, която инвестира в Стара Загора, получи сертификат за инвеститор клас „Б“ - 1

Община Стара Загора и Българската агенция за инвестиции (БАИ) връчиха сертификат за инвеститор клас Б на нидерландската компания от автомобилната индустрия Nedschroef, избрала да инвестира в региона. Сертификатът за инвеститор клас Б се издава на компании, които реализират значими инвестиции в България, като отговарят на определени критерии, свързани с размера на инвестицията и създаването на нови работни места.

Сертификатът предоставя на компаниите редица предимства, включително ускорени административни услуги, възможност за финансово подпомагане и данъчни облекчения. Връчването на сертификата е признание за дългосрочните инвестиционни намерения на компанията и подчертава ангажимента на Стара Загора към създаването на благоприятни условия за развитие на бизнеса.

Две от индустриалните зони на областта, както и различни инициативи и събития за насърчаване на инвестициите бяха представени по време на работна среща между изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции, г-жа Мила Ненова, изпълнителния директор на Индустриална зона „Загоре“ г-н Радослав Танев и началник отдел "Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход" към община Стара Загора, г-жа Росица Райкова. Обсъдени бяха проекти, които целят да подобрят инвестиционната среда и да привлекат нови стратегически партньори.

Към момента община Стара Загора (като координираща институция), заедно с другите общини от областта, областната администрация и заинтересовани страни, работи по проект „Изготвяне на Стратегия за развитие на предприемачеството, иновациите и дигитализацията в област Стара Загора и пътна карта за нейното изпълнение“, финансиран от Инструмента за техническа подкрепа към ГД „Реформи“ към Европейската комисия. Проектът има за цел да подпомогне насърчаването на инвестиции като се представят благоприятните условия, които областта предоставя и потенциала на региона за привличане на инвеститори и развитие и в частност на индустриални зони в областта като „Загоре“. Развитието на предприемачеството, иновациите и дигитализацията в областта цели да развива условията за привличане на инвестиции в региона, а те от своя страна имат висок потенциал да доведат до смекчаване на негативните демографски тенденции и задържане на младото население.

„Стара Загора предлага благоприятни условия за бизнес, благодарение на добрата инфраструктура, висококвалифицираната работна ръка и административната подкрепа, която предоставяме. Ние се стремим да създаваме среда, която насърчава дългосрочни инвестиции и улеснява компаниите в техния растеж и развитие.“, каза Росица Райкова, началник отдел "Инвестиции, енергийна ефективност и зелен преход" към община Стара Загора.

Инициативата е част от по-широката стратегия на общината за укрепване на конкурентоспособността на региона и привличане на стратегически инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    11 7 Отговор
    Припомнете ми какви коли произвежда холандската автомобилна индустрия. Може би говорим за автокомпоненти. Но днес Турция е лидер в производството на автокомпоненти в Европа.

    Коментиран от #3

  • 2 дънди прешъс

    17 4 Отговор
    ние сме клас А и бою циганина ни подписа още дълги години да ви крадем най скъпите ресурси

    Коментиран от #9

  • 3 оня с коня

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Размишляваш в грешната посока и се опитваш да прецакаш ПОВОДА ЗА НАПИВАНЕ.
  • 4 хммм

    13 4 Отговор
    Давайте пари и награди на чужденците, а българите стоят без работа!! И това е точно заради тези плъхчета като Радостинчо зам. кмета на Общината, който за кратко се опита да управлява град! Нещо което изобщо не е от неговите разбирания и компетенции! Костюмчето, вратовръзката и лице като кокошо дупе, но нали са го посочили от ГЕПП. Да не говорим, че са събрали и цялата ромска махала в офиса им!
  • 5 Нарушител

    11 1 Отговор
    "Нидерландска компания" - Трева, амфетки?
  • 6 незнайко

    9 0 Отговор
    И в какво ТОЧНО ще се инвестира никъде не е споменато !!!

    Коментиран от #7

  • 7 Куку

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    В сметката на КМЕТА.
  • 8 БгТопИдиот🇧🇬

    9 1 Отговор
    Та в какво производство ще инвестира поредният робовладелец (работодател-инвеститор) ?
  • 9 ТИЯ ,,ИБДУСТРИАЛНИ ЗОНИ,,... ДАВАТ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "дънди прешъс":

    ПО ХИЛЯДА ЛЕВА ЗАПЛАТИ ОТ КОИТО СТО ЛЕВА СА ВАУЧЕРИ ЗА ХРАНА?;!!!!!!???? А ДЪНДИ НИ ЧОПВА ЗЛАТО МЕД ОЛОВО......

    Коментиран от #11

  • 10 Да не стане

    3 1 Отговор
    като в Мездра и Карнобат?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 И те като циганите си сменят имената!

    2 0 Отговор
    Холандска!