Last news in Fakti

21 Март, 2014 10:34 1 346 0

Visa и Mastercard отрязаха банка „Россия“

  • банка-
  • „россия“-
  • visa-
  • mastercard-
  • русия

Fitch свали прогнозата си за кредитния рейтинг на Русия от стабилна на негативна. Агенцията обоснова това свое решение с наложените от САЩ санкции на руски компании и банки

Международните платежни системи Visa и Mastercard са престанали да обслужват операциите по картите, издадени от банка „Россия“, на която председател на съвета на директорите е Юрий Ковалчук. Това съобщи РБК като се позовава на съобщение от сайта на финансовата институция.

Банката отбелязва, че двете платежни системи са престанали да обслужват картите, издадени от „Россия“ „без каквото и да е предупреждение.

Пресслужбата на руската финансова институция успокоява, че нейните клиенти ще могат да теглят пари само от банкоматите на „Россия“, Собинбанка или Обединена платежна система.

На 20 март САЩ въведоха санкции срещу банка „Россия“ и нейния председател на съвета на директорите Юрий Ковалчук. Санкциите се отнасят и до приближените до президента Владимир Путин бизнесмени Генадий Тимченко, Борис и Аркадии Ротенберг и други .

Банката „Россия“ е създадена през 1990 г. в Санкт-Петербург и традиционно се смята за близка до руския политически елит. Юрий Ковалчук контролира около 38,45% от акциите. По обем на активите си тя заема 15 място и има филиали в 20 региона наРусия.

Междувременно рейтинговата агенция „Фич“ (Fitch) свали прогнозата си за кредитния рейтинг на Русия от „стабилна“ на "негативна“. Агенцията обоснова това свое решение с наложените от САЩ санкции на руски компании и банки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА